Obilježavanje 26. obljetnice vojno-redarstvene operacije ‘Maslenica ’93.’ nastavljeno je i u utorak u Zadarskoj županiji

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odana je počast poginulim hrvatskim braniteljima, ali i svima onima koji su sudjelovali u toj oslobodilačkoj operaciji.

 

Vijenci su položeni ispred spomen-obilježja poginulim pripadnicima 3. gardijske brigade u Kašiću, ispred spomen-obilježja u susjednom Islamu Latinskom, kod spomen-ploče pripadnicima Hrvatske ratne mornarice u Posedarju te podno spomen-obilježja križa za sve poginule hrvatske branitelje u VRO ‘Maslenica’ na Masleničkom mostu.

U ime Republike Hrvatske zajednički vijenac položili su izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske, potpredsjednika Vlade RH i ministra obrane te načelnika glavnog stožera Oružanih snaga general Mladen Fuzul te državni tajnik Ministarstva hrvatskih branitelja gospodin Ivan Vukić, a vijence su položili i predstavnici regionalne i lokalne vlasti te postrojbi i udruga iz Domovinskog rata.

Državni tajnik Ivan Vukić pozvao je sve hrvatske branitelje i njihove obitelji da se odazovu programu obilježavanja VRO ‘Maslenica’ kako bi na taj način zajedno odali počast svima onima koji su zaslužni da danas imamo neovisnu i demokratsku Hrvatsku.U crkvi u Jasenicama slavljena je Sveta misa za poginule i nestale hrvatske branitelje, a predvodio ju je vojni kapelan don Ivo Topalović.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime