18:15 Načelnik PU dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević za Dubrovački dnevnik je kazao kako istraga tijekom noćnih sati neće biti obustavljena već samo s manjim intenzitetom. Čeka se dolazak specijalne jedinice ronilaca iz Splita.

Kako smo ranije objavili, u Platu kraj Dubrovnika, izbio je požar na hidroelektrani, jedna osoba je pronađena mrtva, a za dvije osobe se i dalje traga.

17:00 – Najmlađi među njima je 33-godišnjak, drugi je pak 35-godišnjak te najstariji 42-godišnjak, piše DuList.

Iako vrijeme ne daje nadu da će ishod potrage biti pozitivan, kako je večeras potvrdio načelnik policije Ivan Pavličević, očekuje se dolazak specijalne jedinice ronilaca iz Splita kao i Odjela kriminalističkih vještaka iz Centra za kriminalističko vještačenje Ivan Vučetić.

Potraga ronioca i policijskog broda koji je u akvatoriju Plata će se nastaviti tijekom cijele noći, nesprestano se pune boce s kisikom za ronioce, a najkasnije u 5 sati sutra ujutro krenulo bi se s potragom ukoliko večerašnja akcija ne bude okončana, javlja DuList.

Osim pojačanja iz Splita i Zagreba, očekuje se i dolazak tima kao i dijela uprave HEP-a.

RANIJE OBJAVLJENO:

Na mjesto požara u HE Plat stigao je i načelnik PU dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević.

– Na mjestu događaja sve su žurne službe te predstavnici Općine Župa dubrovačka. U tijeku je sanacija požarišta s obzirom da se radi o tunelu dugačkom oko 500 metara. Vatra je izbila na samom kraju tunela, vatrogasci s posebnom premom još uvijek gase požarište. Od devet djelatnika koji su se u tom trenutku zatekli u hidrocentrali, šestorica su zadobila lakše ozlijede, trojici je pružena liječnička pomoć na mjestu događaja, trojica  su upućena na daljnje pretrage i obradu u Opću bolnicu Dubrovnik. Nažalost, za tri osobe još uvijek nemamo nikakve informacije – rekao je načelnik Pavličević te dodao kako je utvrđeno da su tri osobe za kojima se traga uzele zaštitnu opremu i da se njome koriste, ali je pitanje koliko će ona moći izdržatI, javlja Dulist.

Prema informacijama s terena, policijski brod pretražuje područje kraj hidroelektrane.

Foto: Dulist


Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime