Nastavlja padati broj novozaraženih, ali je zato više onih s teškom kliničkom slikom

Pada i broj pacijenata na bolničkom liječenju, ali je zato više onih s teškom kliničkom slikom - 306 ih je na respiratoru


Nastavlja padati broj novozaraženih koronavirusom – prema jučerašnjim podacima, u Hrvatskoj su zabilježena 2752 nova slučaja, ali je i dalje velik broj preminulih. Život je izgubilo još 78 osoba pa je broj smrtnih slučajeva dosegnuo 3100. Pada i broj pacijenata na bolničkom liječenju, ali je zato više onih s teškom kliničkom slikom – 306 ih je na respiratoru.


– Ako će padati broj, a to sve ovisi o našim građanima, o odgovornosti i kako se mi ponašamo u tom trenutku, kad počnu padati brojevi, nakon tjedan do dva će početi padati i broj hospitaliziranih pacijenata, a nakon toga i broj pacijenata na respiratoru, kaže Davor Vagić, koordinator stacionara u Areni Zagreb.

Savez samostalnih sindikata Hrvatske pozvao je Vladu da proširi državne mjere za očuvanje radnih mjesta i prihoda radnika i na nestandardne radnike, uključujući samozaposlene. Smatraju da se državnim mjerama mora osigurati potpora svim radnicima i građanima kako bi mogli prebroditi krizu uzrokovanu pandemijom.

Od sutra će ponovno biti dostupan sustav e-Propusnice, koji građanima omogućava slanje zahtjeva za izdavanje propusnica korištenjem usluga e-Građani i Nacionalnog identifikacijskog sustava. Digitalne propusnice potpuno zamjenjuju fizičke, a građanima će ih izdavati stožeri civilne zaštite prema prebivalištu ili boravištu. Nacionalni stožer zbog nejasnoća je u 24 sata primio više od pet i pol tisuća poziva i gotovo dvije tisuće upita.

– Njima je jednostavnije nekog nazvati i pitati nego pročitati odluku o odluci. Ajmo reći 90 posto je sve jasno, onih 10 posto ćemo razjasniti i mogu reći nitko neće iz bilo kojeg razloga biti zakinut, poručuje Anđelko Ferek Jambrek, načelnik Stožera civilne zaštite KZŽ-a.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
1
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime