Nakon današnje prosvjedne šetnje nekoliko stotina Splićana na Marjanu stranica organizatora “Naš Marjan” objavili su mail koji su poslali na adresu gradonačelnika Grada Splita Andre Krstulovića Opare. Njihovu poruku prenosimo u cijelosti i autentično:

Poštovani g. Krstulović Opara,

pozivamo vas ovim putem još jednom da nakon drugog iskaza nezadovoljstva građana načinom sanacije potkornjaka, te objava u medijima koje pokazuju da Javna ustanova želi dovesti pikamere na Marjan unatoč protivljenju i upozorenjima institucija (današnja Slobodna Dalmacija) pristanete na širi sastanak na kojem bi se dogovorio daljnji način djelovanja na Marjanu.

Građani ovaj način sanacije potkornjaka ne prihvaćaju, a ponudili su i alternativne metode sažete u našim zahtjevima. Molimo vas da sazovete sastanak i pozovete aktivne udruge i društva koja se bave ovom problematikom kao i stručnjake koji nam mogu pomoći u alternativnom načinu sanacije, a prije svega dr. Perneka koji ionako radi za Javnu ustanovu.

Molimo da se na tom sastanku izanaliziraju i naši zahtjevi i da se temeljem njih odmah krene u sanaciju prema našem prijedlogu. Bez odgađanja i bez bagera.
Daljnje ignoriranje javnosti, građana i medija neće pomoći ni vama ni Marjanu da se pronađe rješenje.

Ako volite Marjan kao što tvrdite prihvatite naš poziv za sastanak i dođimo zajedno do zaključka kako naprijed.

Molimo da termin za sastanak bude što skorije jer šuma više nema vremena.

Srdačno
Naš MarjanKomentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime