“Promina je pod kontrolom, ali ostaju vatreni otoci koji su kao tempirane bombe”

U pripravnosti za angažman na terenu nalazi se 189 pripadnika koji su smješteni u vojarnama u Benkovcu, Sinju, Kninu i "Lori" u Splitu

– Prije sat vremena sam se spustio s Promine i taj požar držimo pod kontrolom. Ima otoka otvorene vatre koji su kao tempirana bomba, a na terenu je oko 150 vatrogasaca i vojnika. U Đevrskama je vatra odbijena od kuća i ono što je najvažnije, nitko nije stradao – kazao je za ŠibenikIN županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić.


Aktivan je još jedan požar, onaj kod Bribira, koji se spojio s onim u susjednoj županiji.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/vatrogasciheroji/videos/801427293350908/” bottom=”30″]

– Upravo se prebacujem na Bribirsku glavu, a s nama ide i autocisterna kao pomoć gasiteljima na terenu. Situacija je prilično teška jer je vatrena linija velika. Jednostavno trebamo po prioritetima čuvati vatru preko noći – zaključuje Dukić.

18:47 – U 18 sati i 3 minute zapovjednik JVP Šibenik izdao je zapovijed za evakuaciju stanovništva zbog požara u Đevrskama, koji se širi prema Bribirskim Mostinama, zaseoci Pavići, Miloševići i Bribir.

Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne “Pukovnik Mirko Vukušić” iz Zemunika danas, u utorak, 22. kolovoza 2017., uz postojeća požarišta na Promini, Lišanima Ostrovičkim i Pristegu, upućena su na tri nova požarišta koja su se ponovno razbuktala.


[fb_pe url=”https://www.facebook.com/vatrogasciheroji/videos/801341156692855/” bottom=”30″]

Riječ je o požarištima u Vrani kod Biograda na moru te požarištu na prostoru Kistanje-Đevrske u Šibensko-kninskoj županiji. Također, dva Airtractora koji su angažirana na požarištu Lišane Ostrovičke sudjeluju i u gašenju požara u Popovićima kod Benkovca, izvijestio je MORH.Na požarištima je osim zračnih snaga angažirano i 96 pripadnika PP NOS Hrvatske kopnene vojske OS RH i to na požarištu Lišnjak Drniš i 72 pripadnika na požarištima Kožlovac, Kolarna i Lepuri kod Benkovca.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/vatrogasciheroji/videos/801333506693620/” bottom=”30″]

U pripravnosti za angažman na terenu nalazi se 189 pripadnika koji su smješteni u vojarnama u Benkovcu, Sinju, Kninu i “Lori” u Splitu. Također, 210 pripadnika je u pričuvi za mogući angažman koji su smješteni u vojarnama u Vinkovcima, Petrinji, Gospiću i Našicama.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0