NAPOKON Sirobuja će dobiti dječje igralište

Povratkom uzurpiranog zemljišta omogućit će se izgradnja nove osnovne škole, športske dvorane i dječjeg vrtića, uz uštede milijuna kuna, koliko bi stajao otkup privatnih nekretnina


Nakon što je u kolovozu prošle godine komunalno redarstvo Grada Splita oslobodilo uzurpiranu gradsku površinu uz Stobrečku ulicu, ukupne površine veće od 1 000 m², na inzistiranje Gradskog kotara Sirobuja izrađen je projekt izgradnje dječjeg igrališta, koje bi sa zelenilom, klupama i stolovima za piknik predstavljalo mjesto za igru i druženje građanima.


– Sada je raspisana javna nabava za radove, a u tijeku je prethodno savjetovanje. Procjenjena vrijednost izgradnje igrališta, uključujući svu opremu, sprave i javnu rasvjetu je oko milijun kuna bez PDV-a. Budući da se igralište gradi na gradskoj površini, građanima Grada Splita uštedili smo najmanje 2 milijuna kuna, koliko bi vrijedio otkup zemljišta slične veličine – rekao je Hrvoje Balić, čelnik kotara.

Gradski kotar Sirobuja bori se za povratak svih uzurpiranih površina u Sirobuji građanima Splita. Povratkom uzurpiranog zemljišta omogućit će se izgradnja nove osnovne škole, športske dvorane i dječjeg vrtića, uz uštede milijuna kuna, koliko bi stajao otkup privatnih nekretnina.

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
0
Hagić
1
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
1Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime