Srijeda je u većem dijelu Dalmacije počela stabilnim i djelomično sunčanim vremenom. Minimalne jutarnje temperature zraka bile su od 8 do 13°C u Zagori, od 13 do 18°C uz obalu i na otocima.

Jutrošnje minimalne temperature zraka (Pljusak.com)

Nakon sunčanog jutra, popodne se očekuje postupno naoblačenje, a do večeri na sjeveru Dalmacije počet će  slaba kiša. Kiše će navečer mjestimice biti i u srednjoj Dalmaciji. Danju će prvo puhati slab jugozapadnjak, zatim slabo do umjereno jugo. Najviše dnevne temperature većinom od 22 do 26°C.

U četvrtak još ujutro promjenjivo oblačno, povremeno uz slabu kišu u srednjoj i osobito južnoj Dalmaciji. Prvo će se razvedriti u sjevernoj Dalmaciji. Zapuhat će slab vjetar zapadnih smjerova, na otvorenom moru umjeren do pojačan sjeverozapadnjak. Jutro malo toplije u odnosu na srijedu, danju od 22 do 27°C.

Petak, subota i nedjelja donose pretežno vedro. U nekim kotlinama Zagore ujutro je moguća magla. Tako će prvi vikend kalendarske jeseni obilježiti stabilno, a danju i toplo vrijeme s najvišim dnevnim temperaturama od 22 do 27°C, u nedjelju ponegdje do vrlo toplih 28°C.

Stabilno i toplo bit će i u prvom dijelu sljedećeg tjedna, a promjena vremena moguća je od četvrtka.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime