Nakon Sirobuje, danas je “hiperaktivna” kamera u Ulici Domovinskog rata: “Slikala me iako sam vozio 65 km/h”

U policiji nam kažu da se ne radi o tehničkim problemima nego se postavljaju parametri snimanja


Prošli petak pisali smo o kameri za nadzor prometa na Sirobuji koja je masovno slikavala vozače, čak i one koji su vozili ispod zakonskog ograničenja. Kod vozača koji nisu kršili zakonskih 70 km/h pojavio se strah da će biti kažnjeni iako za to nema nikakve osnove.


“BLJESKALA JE KAO BOŽIĆNO DRVCE” Kamera na izlazu iz Splita snima skoro sve s reda. Evo što kaže policija

Iz splitske policije su nam kazali da savjesni vozači nemaju razloga za brigu jer se radi o uštimavanju kamere za nadzor prometa. Od subote se nije ponovio slučaj da je kamera “snimila” nekoga koga nije trebala, no čini se da se danas javio novi “problem” i to u Ulici Domovinskog rata. Naime, kako nam javljaju čitatelji koji su danas ujutro vozili ovom cestom na izlazu iz grada, također je bilo slučajeva da je kamera “bljeskala” iako su vozili po zakonskim ograničenjima.

– Vozio sam samo 65 km/h, ali me kamera slikala – kazao nam je čitatelj.

Kontaktirali smo PU splitsko-dalmatinsku, a pojašnjenje nam je dala glasnogovornica Antonela Lolić.– Ako su vozači vozili propisanom brzinom, bez obzira na to što je kamera blicnula, ne trebaju se bojati kažnjavanja. Svejedno koristim priliku ukazati vozačima da vode računa o ograničenjima brzine i da prilagode brzinu uvjetima i stanju na cesti.Dakle, ne radi se o tehničkim problemima nego se postavljaju parametri snimanja. Ako i blicne nekoliko puta zaredom, ona se uštimava. Vozači koji voze sukladno zakonskim ograničenjima brzine nemaju razloga za zabrinutost. Rad na terenu se ne može drugačije obaviti – kazala je Lolić za Dalmacija Danas.

Dakle, kao i prije tri dana, svatko tko je vozio po propisanoj brzini, bez obzira je li ga kamera slikala ili ne, ne bi trebao imati razloga za zabrinutost.

Moja reakcija na članak je...
Vau
4
Haha
35
Hagić
6
Hmmm
8
Plač
2
Grrr
39
Molim?
14

1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime