Prvi dan Svjetskog prvenstva u klasi Laser u australskom Melbourneu odlično je počeo za dvojac JK Mornar iz Splita. Tonči Stipanović je nakon dva plova završio na prvom i drugom mjestu, što je odličan uspjeh uzimajući u obzir da se bodovi iz kvalifikacija računaju i u finalu.

– Prvi dan je iza nas i jako sam zadovoljan. Regatu sam otvorio prvim i drugim mjestom, ali još je puno posla ispred mene. Nadam se da ću nastaviti s dobrim jedrenjem, uvjeti su bili odlični i upravo ovakav vjetar od 10-15 čvorova mi najviše odgovara. Sutra nas čeka sličan smjer vjetra, ali možda malo jači nego danas, kazao je Tonči Stipanović.

Njegov mlađi kolega Filip Jurišić prvi dan regate je završio na četvrtom i petnaestom mjestu.

– Nisam skroz zadovoljan s brzinom u orcu, tako da to moram popraviti za sutra, ali motiviran sam i očekujem još bolje rezultate u drugom danu regate, kazao je Filip Jurišić.

U ukupnom poretku nakon prvog dana kvalifikacija prvo mjesto dijele naš Tonči Stipanović i Australac Alexander Finn s osvojena 3 boda, dok je Filip Jurišić 25. s osvojenih 19 bodova. U srijedu je na rasporedu drugi dan kvalifikacija, a nadamo se da će naši jedriličari ostvariti još bolje rezultate.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime