Nakon dva sata potrage, HGSS-ovci spasili stariji bračni par na Murteru

Njemački bračni par za kojim su u nedjelju navečer dva sata na Murteru tragali pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja, članovi DVD-a Murter i policija pronađen je nakon dva sata i zbog težih tjelesnih ozljeda prebačen u Opću bolnicu Šibenik

Oni su, naime, pješke krenuli iz Murtera na južnu stranu otoka Školjića, pa zatim skrenuli lijevo uz brdo i izgubili se, piše ŠibenikIn .


– Na nepristupačnom terenu supruga je pa i slomila ruku, a on je, pokušavajući joj pomoći, pao i povrijedio nogu – dodaju u Centru 112.

Njemački par u nedjelju navečer je tako izvijestio službe spašavanja da su povrijeđeni te da ne znaju gdje se nalaze, kazali su samo da sjede u grmlju šezdesetak metara od obale.

U potragu za njima upućeno je 15 pripadnika HGSS Stanica Šibenik, četiri člana DVD-a Murter u brod šibenske pomorske policije, a pronađeni su nakon dva sata potrage, u 22, 27 sati u nedjelju navečer.

– Prva ekipa od četvoro spašavatelja je krenula locirati unesrećene na teško prohodnom kršnom terenu tehnikom dozivanja te su oko 22 sata uspjeli stupiti u glasovni kontakt i pronaći mjesto na kojem su se nalazili. Pregledom unesrećenih, utvrđeno je više ogrebotina kod muške osobe i sumnja u prijelom kosti lijevog donjeg ekstremiteta, a kod supruge sumnja u lom gornjeg desnog ekstremitet. Slijedilo je zbrinjavanje ozljeda te utopljavanje i rehidracija. Ujedno, informacije su govorile da već dugi niz godina planinare, imali su adekvatnu odjeću i obuću i planinarske štapove. U isto vrijeme pristigla je i druga ekipa koja je trasirala najpovoljniji put za transport unesrećenih. Zbog konfiguracije terena donesena je odluka da se unesrećene osobe transportiraju do ruba obale odakle će se gumenjakom prevesti do broda Pomorske policije. Unesrećena muška osoba transportirana je u speleološkoj nosiljci dok je supruga samostalno uz pratnju dvojice spašavatelja došla do dogovorenog mjesta ukrcaja oko 23.30 sati te su prevezeni do Murtera i predani na daljnju skrb timu hitne medicinske pomoći – doznali su u ŠibenikIn-u u Stanici Šibenske Hrvatske gorske službe spašavanja.

Ozlijeđenim i iscrpljenim Nijemcima u šibenskoj bolnici pružena je liječnička pomoć.


 Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0