ZBOGOM, LEGENDO Nakon duge i teške bolesti preminuo Mustafa Nadarević

U 77. godini

Nakon duge i teške bolesti u 78. godini preminuo je glumac Mustafa Nadarević.


Vijest o smrti Mustafe Nadarevića potvrđena je Indexu.

Nadareviću je bio dijagnosticiran karcinom. Nedavno je bio otpušten iz bolnice. Vrijeme je provodio kod kuće u Zagrebu, iz koje nije izlazio zbog epidemiološke situacije.

Rođen je u Banjoj Luci 1943., a glumu je diplomirao 1967. na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti.

Karijeru je počeo u Zagrebačkom kazalištu mladih, a od 1969. do 2018. član je Drame zagrebačkoga HNK.Glumio je i u Dramskome kazalištu Gavella, Kerempuhu, riječkom i splitskom HNK-u te na Dubrovačkim ljetnim igrama i na Splitskom ljetu.

Prve velike uloge dobio je u domaćim kazališnim komadima Bogdana u Hvarkinji, Pometa u Dundi Maroju, Miletića u Ostavci, Leonea u Gospodi Glembajevima, ali i na stranom repertoaru (Lorenzaccio u Lorenzaccio, Cyrano u Cyranou de Bergeracu, Figaro u Figaro se ženi i Figaro se rastaje, M.P. Murphy u Letu iznad kukavičjeg gnijezda).Publika će ga pamtiti i po brojnim ulogama u televizijskim filmovima i serijama.

Posebno je zapažena ona ujaka u Kusturičinom filmu ‘Otac na službenom putu’. Ostat će zapamćen i po ulogama u filmovima ‘Miris dunja’, ‘Već viđeno’, ‘Glembajevi’, ‘Praznik u Sarajevu’, ‘Gluvi barut’ i drugima.

Publika će ga pamtiti posebno i po ulozi Izeta Fazlinovića u seriji ‘Lud, zbunjen, normalan’ koja je snimana od 2007. do 2016. godine.

Za svoj je rad dobio niz nagrada i priznanja, a među njima i nagradu Vladimir Nazor za životno djelo za 2016.

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
2
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
155
Grrr
2
Molim?
4

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime