NAJMANJE 12 NOVIH SLUČAJEVA Pet novozaraženih u Osijeku: “Riječ je o mlađim ljudima”

Sve oboljele osobe nalaze na kućnom liječenju

U zadnja 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji zaraza koronavirusom potvrđena je za novih pet osoba, a riječ je o mlađim ljudima i bliskim kontaktima prethodno oboljelih, priopćio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.


U posljednja 24 sata u osječkom KBC-u testirano je 26 osoba, od kojih je pet imalo pozitivan nalaz na koronavirus, pa je u županiji od početka pandemije ukupno od virusa oboljela 141 osoba.

Do sada je danas potvrđeno 12 novih slučajeva. Osim pet novozaraženih u Osijeku, jedan je u Zagrebačkoj županiji te šest u Gradu Zagrebu, kako je potvrdio za Index Vjekoslav Jeleč iz Gradskog ureda za zdravstvo. U Istri danas nema novih slučajeva.

Sve oboljele osobe nalaze na kućnom liječenju.

U Stožeru ističu kako je od jučer 35 novih osoba u samoizolaciji i svi su kontakti ranije oboljelih, a ukupno se u samoizolaciji na području županije trenutno nalazi 40 osoba.

Epidemiolozi županijskog Zavoda za javno zdravstvo nakon bliskih šire krug kontakata oboljelih i prema potrebi određuju samoizolaciju, te upućuju na testiranje u skladu s epidemiološkim preporukama.


Osječko-baranjska policija nastavit će provjeravati kršenje mjere samoizolacije.

“Iznimno je važno poštivati propisanu mjeru samoizolacije, jer time štitimo svoje bližnje, osobito članove obitelji starije životne dobi te doprinosimo sprječavanju širenja bolesti , rekao je ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Zlatko Pandžić.Inače, u Hrvatskoj je u subotu zaraza koronavirusom potvrđena za novih 19 osoba, od kojih su dvije bile iz Osječko-baranjske županije.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime