NAJEZDA GMAZOVA Stanovnici Sućidra u očaju: Zmije nas opsjedaju!

Stanovnici Sućidra požalili su nam se da se svi "peru" od odgovornosti za rješavanje problema velikog broja zmija u njihovom kvartu.

Panika stanovnika Sućidra koji u svojim dvorištima, kao i u blizini ambulante i škole nailaze na brojne vrste zmija, ne smiruje se.


Razlog tome nije samo neustrašivost ovih slučajnih “stanovnika” spomenutog splitskog kotara, već i činjenica da u cijelom gradu Splitu, a ni županiji, ne postoji služba odgovorna za uklanjanje opasnih i nepoželjnih životinja.

Naime, s ovim problemom redakciji Dalmacije Danas javila se naša čitateljica koja je ponovno upozorila na pojavljivanje zmija u njihovim dvorištima. U panici objašnjava da je ovo područje prepuno zmija i da ih djeca primijete gotovo svaki dan, što dodatno pojačava strah roditelja. Otkud dolaze, nikome nije jasno. Sućidrani su prokomentirali da su zmije neustrašive, te da ih iz dvorišta ne mogu otjerati ni kamenjem koje su bacali u njihovom smjeru.

– Uputila sam poziv službi 112 pitajući ih tko je nadležan za ovu problematiku. Odgovorili su mi da nitko nije nadležan za zmije. Bilo mi je zanimljivo čuti molbu dežurnog u Centru 112 da mu proslijedim kontakt odgovorne službe ako je sama pronađem – kazuje nam zabrinuta čitateljica.

– Sličan odgovor dobila sam i od vatrogasaca koji su mi preporučili da odgovor potražim u dežurnoj veterinarskoj stanici- dodala je.

Mišljenje o ovoj problematici smo zatražili i od dr. Zdenke Filipović iz Veterinarske stanice Filipović. Naglasila nam je da koncesiju za napuštene i ostale životinje za područje Splita posjeduje privatna firma iz Šibenika. To bi značilo da Grad Split nema adekvatne uvjete za napuštene životinje, a ni pravo rješenje za ovakve situacije.

U međuvremenu, stanovnici kotara Sućidar upozoravaju i na neuređene zelene površine u Perivoju Ane Roje koji su vrlo vjerojatno stanište nepoželjnih gostiju.

Neuređene i obrasle površine oko Osnovne škole Sućidar i ambulante zasigurno ne pomažu patnjama naših sugrađana.No, dok se problemi uređenja kotara u vidu obrađivanja i košenja zelenih površina ne riješi, postavlja se opet pitanje: Tko je odgovoran i tko će biti odgovoran ako zmije opasnije zaprijete Splićanima?

 

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0