Nacionalni stožer u nedjelju je izvijestio o 151 novom slučaju zaraze virusom SARS-CoV-2 te je tako broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj ukupno 1185. Među njima je 126 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 11 pacijenata. Jedna osoba je preminula, piše N1.

Bude li Ustavni sud potvrdio legitimitet Stožera, uskoro bi uslijedile mjere kojima će se nastojati smanjiti šansa virusa. Među ostalim, predviđa se obvezno testiranje svih zdravstvenih i nezdravstvenih djelatnika koji rade u sustavu prije povratka na radno mjesto, bilo s godišnjeg ili s bolovanja. Isto se već provodi u nekim domovima za starije, a u nekoliko navrata “uhvaćeni” su zaraženi djelatnici koji su bili bez ikakvih simptoma. Ta mjera postala bi obvezna za sve.

Od ponoći se Hrvatska nalazi na autrijskoj listi rizičnih zemalja pa tako svi putnici iz Hrvatske kao i Austrijanci koji se vraćaju s godišnjih odmora iz Hrvatske moraju pokazati negativan PCR korona test, napravljen u posljednja 72 sata ili ići u kućnu samoizolaciju te se testirati unutar 48 sati nakon ulaska u zemlju, piše N1.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime