Sa 264.422 dolazaka i 706.385 noćenja koliko je ostvareno u Splitsko – dalmatinskoj županiji u prva četiri mjeseca ove godine naša regija zabilježila je daljnji rast od 21 posto u dolascima i 19 posto u noćenjima.

Posebno veliki rast bilježi se u segmentu stranih gostiju kojih je ovih zimskih i proljetnih mjeseci stiglo 28 posto više nego lani i imali su 26 posto više noćenja.

Najbrojniji gosti na području županije u protekla četiri mjeseca su bili Nijemci koji su ostvarili i najveći broj turističkih noćenja, slijede Koreanci, građani BiH, gosti iz SAD-a, Francuzi, Britanci…

Najuspješniji je Split, slijedi Makarska

Najuspješniji u turističkom prometu u dosadašnjem dijelu godine je grad Split u kojemu je ostvareno 35 posto svih noćenja u prva četiri mjeseca u županiji, dok je u Makarskoj u prva četiri mjeseca ove godine bilo 14 posto više noćenja nego u istom razdoblju prošle godine.

Ugodno proljetno vrijeme i kasniji termin Uskrsa donijeli su ove godine u travnju 28 posto više turističkih noćenja u odnosu na prošlu godinu (kada je Uskrs bio 1. travnja).

Tako je samo u tom mjesecu, prema podacima sustava e Visitor, u županiji bilo 156 tisuća dolazaka i 442 tisuće noćenja.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime