Povodom jučerašnjeg Dana policije gradonačelnik Grada Omiša Ivo Tomasović uz prisustvo pomoćnika načelnika Policijske postaje Omiš Branka Barišića svečano je godišnju nagradu za najboljeg policajca ovog grada dodijelio Toniju Nuiću.

Podsjetimo Nuić je jedan od policajaca heroja koji je uz svoga kolegu Marka Jurčevića pokazao izuzetnu hrabrost u stravičnom požaru koji je pogodio starački dom u Dugom Ratu.

– Kao mali znak pažnje te za dodatnu motivaciju našem Toniju smo dodijelili zasluženu zahvalnicu i novčanu nagradu za sve ono što dobro i kvalitetno radi za dobrobit i sigurnost naših građana – kazao nam je Tomasović.

Omiš je siguran i miran grad

– Sretni i ponosni smo zbog toga. Naši stanovnici mogu biti mirni i zadovoljni, pogotovo kada još uz to u policijskim redovima imate nekog poput našeg Tonija – osvrnuo se gradonačelnik koje je imao samo riječi hvale za mladog policajca heroja.

Iskazao je žaljenje zbog teških događaja koji su pogodili Dugi Rat i starački dom. Smatra da se mogla dogoditi još veća tragedija da Toni i njegov kolega nisu onako brzo i spretno reagirali.– Nitko od nas ne voli kada se dogodi ovakav jedan neželjeni događaj. Prisebnom intervencijom našeg Tonija i njegovog kolege brzo su se evakuirali korisnici doma koji su bili u opasnosti. Oni su spriječili veću tragediju – komentirao je tragični događaj.

– Toniju bih želio čestitati veliku i značajnu nagradu koju je dobio, želim mu još puno sreće i uspjeha u radu, neka njegov rad bude poticaj i drugim njegovim kolegama – zaključio je.

„Nismo razmišljali o posljedicama, samo smo željeli spasiti ljude“

Mladi policajac nije krio sreću i zadovoljstvo nakon što mu je dodijeljena zahvalnica za izniman trud u radu. Osim toga prisjetio se i događaja iz staračkog doma.

– Zaista sam sretan i ponosan, ovo je za mene velika i značajna nagrada. Prije nekoliko dana kolega i ja smo se našli u zaista nezavidnoj situaciji. Mi smo napravili sve što smo mogli i mislim da smo zasigurno spriječili još veću tragediju – skromno nam odgovara i nastavlja:

– Nismo bili svjesni da žrtvujemo svoj život za drugoga. U tom trenutku o tome ne razmišljate, samo vam je želja spasiti ljudski život – zaključio je mladi policijski heroj.

„Od rođenja sanjam policijsku odoru“

Kaže da im dolaze poruke i zahvale sa svih strana. Ali Toni je i dalje skroman, rekao nam je da je on samo radio svoj posao o kojem sanja još od malih nogu.

– Još od malih nogu želio sam biti policajac, takoreći od samog rođenja, od vrtića sam se vidio u policijskoj odori. Uvijek sam želio pomagati ljudima i biti im na usluzi. Naš posao je težak, ali je jednako tako i human. Ispunjava me pomaganje ljudima – zaključio je ponosno policajac godine Grada Omiša.

Pomoćnik načelnika Policijske postaje Omiš Branko Barišić rekao nam je da policajac Toni u svakom trenutku svoga posla pokazuje veliku snagu, volju i hrabrost, te da je ovu nagradu i više nego zaslužio.

– Nevezano za ovaj događaj u kojem je Toni pokazao izuzetnu hrabrost, on uvijek pokazuje profesionalnost i na svoje kolege i okolinu utječe pozitivno – kazao je Barišić.

Kazao je da je sigurnost u Gradu Omišu na visokoj razini, a na kraju je iskoristio priliku i ovim putem svim policijskim djelatnicima čestitati njihov Dan.

– Sigurnost u našem gradu je na visokoj razini i zbog toga smo sretni i ponosni. Svim djelatnicima policije povodom Dana policije i blagdana svetog Mihovila čestitam njihov dan te da imaju što manje posla i intervencija – zaključio je pomoćnik načelnika iz Omiša.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime