Za nama je još jedan natprosječno topao dan. Ako izuzmemo obilne grmljavinske pljuskove koji su protekle noći području Šibensko-kninske županije donijeli obilne oborine (20 do 30 litara po kvadratnom metru), dan je bio suh uz slab dnevni vjetar.

Najviše dnevne temperature zraka bile su od 20 do 24°C. Večer je u Dalmaciji pretežno vedra s temperaturama od 10°C ponegdje u Zagori do 19°C ponegdje uz obalu.

Najviše dnevne temperature zraka u utorak, 6.10.2020. (Pljusak.com)

Na sjevernom Jadranu već je nastupilo naoblačenje kao uvod u novu prolaznu promjenu vremena koju nam donosi srijeda.

Satelitska snimka naoblake (Vrijeme & radar)

Za razliku od ciklone proteklog vikenda, kada su fronta i oborine doslovno zaobišli veći dio Dalmacije, sva je prilika da kiša ovoga puta neće izostati.

Iako u utorak ništa na to nije upućivalo, srijeda će već od ranog jutra donijeti oblačno vrijeme, povremeno uz kišu. Lokalno će biti pljuskova s grmljavinom, osobito sredinom dana i poslijepodne. Krajem dana kiša će prestati u sjevernoj Dalmaciji, a prestanak oborina navečer će se proširiti prema jugu. Srijeda će biti zanimljiv dan po pitanju vjetra. U noći će zapuhati slabo do umjereno jugo, već ujutro bit će umjerenog do pojačanog oštrog i lebića, a u drugom dijelu dana vjetar će sa zapada okretati na tramontanu. Navečer podno obalnog gorja bura. Temperature u padu. Najsvježije će biti u Zagori gdje će najviše dnevne temperature zraka biti od 13 do 17°C, a uz obalu i na otocima bit će od 18 do 22°C.

U četvrtak, petak i subotu – tri suha i pretežno sunčana dana u komadu. Početkom četvrtka još će biti pojačane bura, a onda će vjetar oslabiti. Jutra i noći bit će osjetno svježije, ali danju ugodno, od 19 do 24°C u najtoplijem dijelu dana.Novo naoblačenje, jugo i kiša stižu nam u nedjelju.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime