Iako je hladno, Krka ovog vikenda nije pusta već ima nešto posjetitelja, a sljedećeg je vikenda možete posjetiti besplatno. Naime, Nacionalni park Krka slavi 34. rođendan i posjetiteljima poklanja slobodan ulaz u subotu i nedjelju, 26. i 27. siječnja.

Zainteresirani se mogu pridružiti udruzi Forca 08 iz Šibenika u šetnji od Skradinskog mosta do Skradinskog buka 3.400 metara dugom pješačkom stazom usječenom u desnu obalu Krke, idealnom za sve one kojima se ne žuri, koji žele doživjeti prirodu svakim svojim korakom. Polazak je u nedjelju u 11 sati kod recepcije Skradinski most.

U četvrtak, 24. siječnja NP Krka organizira koncert 4 tenora i šibenskih sopranistica Nere Gojanović i Tee Slavice uz klavirsku pratnju Gordane Pavić s početkom u 20 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku. 200 vlasnika važeće članske iskaznice Kluba koji se prvi jave dobit će kartu za koncert, koju mogu preuzeti u upravnoj zgradi Nacionalni park Krka u Šibeniku, uz predočenje osobne i iskaznice Kluba prijatelja, od 16. siječnja do isteka zaliha, radnim danom od 7 do 15 sati, javlja ŠibenikIn.

U Skradinu će, također u povodu rođendana, nekoliko dana prije, u utorak, 22. siječnja u 11 sati u ispostavi Nacionalnog parka Krka biti predstavljena knjiga Ante Jurice Ravni kotari i Bukovica naselja, sakralni objekti, utvrde i arheološki nalazi kulturnopovijesni pregled, objavljena u izdanju Ogranka Matice hrvatske u Skradinu. Predstavljanje će pjesmom popratiti klapa Skradinke.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime