“Sukladno novom zakonu koji je donio načelnik Općine Mljet Đivo Market, osjetio sam potrebu da se na doneseni zakon i očitujem. U njegovoj izjavi za dubrovački.hr rekao je kako će se strogo kažnjavati oni kojii budu sušili robu na vidljivome mjestu, balkonu…. Drži li se Market tog zakona ili mu je sve dozvoljeno pa se na njega to ne odnosi? Zar on smije sušiti robu, a mi ne? Kolika kazna će se njemu naplatiti? (u prilogu slike od jutros, 15.08.2019.)” , kazao je za Dubrovnik INsider stanovnik Mljeta.

Podsjetimo, otoci Šolta i Mljet, Kolan na Pagu, Rijeka i Kaštele unijeli su u Zakon o komunalnom gospodarstvu odredbu o zabrani tzv. tiramola. Kazna za vješanje rublja ili bilo čega što narušava vanjski izgled zgrade iznosi i do 2 tisuće kuna.

Za dubrovački.hr načelnik Općine Mljet Đivo Market izjavio je sljedeće: Odredba o zabrani tiramola u našoj Odluci o komunalnom redu nije ni potrebna jer na Mljetu nemamo gdje staviti tiramole. Ovdje svaka kuća ima dvorište u kojem se suši roba. Ta je odredba samo jedna u nizu odredaba naše Odluke o komunalnom redu. Postoji zabrana vješanja na prozorima, balkonima, vratima, ogradama i drugim dijelovima zgrade koji su okrenuti prema javno-prometnim površinama. Tu nije dozvoljeno izlagati i vješati rublje, posteljinu, krpe i druge predmete kojima se nagrđuje vanjski izgled zgrade. Za ‘normalno’ vješanje nema kazne. U nas su zgrade i kuće drugačije građene nego u malim dalmatinskim mjestima, građene su jedna do druge, u nizu, tako da mi uglavnom robu sušimo u svom dvorištu, iza kuće.

Međutim, na fotografijama je jasno vidljivo da se načelnik ne pridržava Zakona jer je prvenstveno njegov tiramol okrenut prema moru i vidljivim javnim površinama za koje navodi da ne smije biti vidljiv, piše Dubrovnik INsider.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime