Načelnik Okruga: “Prijavu o devastaciji prirode nikada nismo zaprimili. Takve slučajeve oštro osuđujem!”

Građane poziva ako imaju bilo kakvu informaciju, da ovakve slučajeve obavezno prijave

U srijedu smo objavili kako nam se, potaknut situacijom iz Bibinja, javio čitatelj s Čiova koji navodi kako se susreo s istom situacijom devastacije i onečišćenja prirode na relaciji Okrug Donji – Okrug Gornji.


Povezani sadržaj

STANOVNIK ČIOVA U ŠOKU “Netko cisternom prazni fekalije u prirodu. Sve sam prijavio, ali nema reakcije!”

O ovom slučaju smo razgovarali smo s Ivicom Radićem, načelnikom općine Okrug koji nam je kazao da je iznenađen pročitanim člankom u medijima jer, kako navodi, prijava o devastaciji prirode nikada prije nije stigla do njega.

Načelnik Radić je također rekao da je općina ekološki razvijena te da ulažu u eko sustave. Posljednjih nekoliko tjedana su postavili branike uzduž cijelog protupožarnog puta kako bi spriječili bilo kakvu devastaciju prirode kroz odlaganje građevinskog otpada, izlijevanje fekalija i slično.

– Što se tiče navedenog slučaja, prijava do nas nikad nije stigla, ako je istina da je građanin prijavio slučaj devastacije prirode, kao načelnik to neću dopustiti, slučaj će biti procesuiran, a počinitelj kažnjen. Gledajući fotografije, pretpostavljam da se devastacija nije dogodila na protupožarnom putu što je u mojoj nadležnosti, već vrlo vjerojatno na županijskoj cesti gdje ja nikako ne mogu imati uvid o događaju. Stoga očekujem, ako građani imaju bilo kakvu informaciju, da takve slučajeve obavezno prijave, a ja ću ih osobno prijaviti policiji – zaključio je Radić.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime