Za nama je vrlo topla noć u kojoj u dijelovima Dalmacije niti minimalne temperature zraka nisu padale ispod 27 Celzijevih stupnjeva. Slaba do umjerena bura sprječavala je značajnije noćno ohlađivanje.

Današnje minimalne jutarnje temperature zraka (Pljusak.com)

Danas nas očekuje još jedan stabilan i vruć dan. Prevladavat će sunčano, a poslijepodne samo ponegdje u Zagori može biti slabih i prolaznih pljuskova. Danju će puhati slab maestral, noću burin. Najviše dnevne temperature zraka bit će većinom od 30 do 37°C ponegdje u Zagori.

Četvrtak će biti pretežno sunčan, ali će poslijepodne biti jačeg razvoja oblaka u dijelovima Zagore koji će donijeti mjestimične pljuskove i grmljavinu. Pokoji pljusak krajem dana i navečer moguće je tek ponegdje uz obalu. Noću burin, danju će puhati slab maestral. Najviše dnevne temperature od 29 do 36°C.

Slično će biti u petak, kada će u najvećem dijelu Dalmacije biti suho. Tek su ponegdje u Zagori mogući slabi i prolazni pljuskovi. Noću tiho ili burin, danju će puhati do umjeren vjetar zapadnih smjerova. Neznatno svježije s najvišim dnevnim temperaturama od 28 do 34°C.

Dani vikenda donose nastavak pravog ljetnog vremena. U subotu će biti vedro sa slabim dnevnim vjetrom, vrlo toplo i vruće. U nedjelju slično, ali će krajem dana, a osobito navečer ponegdje u sjevernoj i srednjoj Dalmaciji biti mjestimičnih slabih pljuskova.

Prema današnjim prognostičkim kartama, u ponedjeljak će još biti bez veće promjene iako će biti nešto više oblaka u odnosu na prethodne dane. U utorak nam stiže promjena vremena koja će donijeti mjestimične pljuskove i osvježenje, a mjestimice je moguće i jače grmljavinsko nevrijeme. U srijedu stiže bura i još nekoliko stupnjeva niže temperature zraka. Općenito se čini da će nas sljedeći tjedan, izuzev ponedjeljka, poštedjeti vrućina.