Na području Splitsko-dalmatinske županije ukida se jedna mjera, evo na što se odnosi

Stupa na snagu od četvrtka


Na području Splitsko-dalmatinske županije od četvrtka se ukidaju epidemiološke mjere koje se odnose na zabranu posjeta domovima za starije i izlazaka korisnika iz njih, doznaje se u srijedu navečer od načelnika županijskog Stožera civilne zaštite Luke Brčića.


“Stožer Civilne zaštite RH prihvatio je zahtjev našeg županijskog Stožera da se omogući posjet domovima za starije i izlasci korisnicima iz tih domova i od sutra ta epidemiološka mjera iz kolovoza prošle godine prestaje važiti u našoj županiji” rekao je Brčić za Hinu.

Dodao je da se prestanak važenja te epidemiološke mjere odnosi na četrdesetak ustanova na području Splitsko-dalmatinske županije, to jest na domove za starije, na socijalne ustanove, kao i na privatne ustanove koje skrbe o starijima.

Brčić je objasnio kako je Nastavni zavod za javno zdravstvo RH imao stav da se pod određenim kriterijima mogu izvan snage staviti epidemiološke mjere u Splitsko-dalmatinskoj županiji koje se odnose na domove za starije i socijalne ustanove.

“Na temelju takvog stajališta Nastavnog zavoda za javno zdravstvo RH mi smo se obratili Stožeru civilne zaštite RH da prestane važiti ta epidemiološka mjera i nacionalni Stožer je prihvatio naš prijedlog”, rekao je Brčić.

Moja reakcija na članak je...
Vau
189
Haha
17
Hagić
21
Hmmm
12
Plač
7
Grrr
18
Molim?
22Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime