Na Marjanu novo vježbalište, Splićani već guštaju

S novim vježbalištem pod otvorenim nebom, Splićani, mali i veliki, imaju razlog više za provesti ugodne trenutke na Marjanu


U uvali Bene okončani su radovi na uređenju novog vježbališta na otvorenom, a koje je realizirano u sklopu projekta „Marjan 2020 – brdo prošlosti, oaza budućnosti“ gdje je Grad Split jedan od projektnih partnera.  Vježbalište je smješteno u neposrednoj blizini autobusnog okretišta na Benama, te ima pet tipova podesta s različitim spravama za vježbanje.


Novo vježbalište za rekreativce i sportaše, a koji već uživaju u novim spravama, obišao je i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara uz pratnju pročelnice Službe za međunarodne i EU projekte Radojke Tomašević te savjetnika za EU fondove Krešimira Budiše. Vrijednost ugovora ovog dijela projekta je 360 tisuća kuna, bez PDV-a.

Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti projekta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a čiji je cilj održivo korištenje prirodne baštine kako bi se doprinijelo održivom društveno-gospodarskom razvoju na lokalnoj i regionalnoj razini. Podsjećamo, osnovni cilj projekta „Marjan 2020 – brdo prošlosti, oaza budućnosti“ je održivo korištenje prirodne baštine kako bi se doprinijelo održivom društveno-gospodarskom razvoju na lokalnoj i regionalnoj razini. Specifični cilj projektnog prijedloga je povećati privlačnost i obrazovni kapacitet te uspostaviti bolje upravljanje posjetiteljima prirodne baštine, pri čemu je projekt usmjeren na razvijanje javne svijesti o važnosti očuvanja bioraznolikosti i georaznolikosti kroz promociju park-šume Marjan.

Projekt revitalizacije Marjana financira se sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj te je ukupno težak 26,6 milijuna kuna, od čega je EU sufinanciranje čak 15,8 milijuna.

S novim vježbalištem pod otvorenim nebom, Splićani, mali i veliki, imaju razlog više za provesti ugodne trenutke na Marjanu.

Moja reakcija na članak je...
Vau
7
Haha
1
Hagić
4
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
01 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime