NA KLISU SE NE GUBI VRIJEME Radovi na tvrđavi u punom su jeku

[FOTOGALERIJA] Ovu kamenu ljepoticu gosti posjećuju tijekom cijele godine. Čak i u doba pandemije, nezaobilazna je stanica strancima koji borave u Dalmaciji

Foto: Općina Klis

Na kliškoj tvrđavi traju radovi na obnovi objekata Topničke vojarne, prostora nekadašnje pješačke vojarne, Malog kvartira i izgradnja nove ljetne pozornice


U sklopu projekta Otvorene ljetne pozornice Urbane aglomeracije Split – Uređenje ljetne pozornice na tvrđavi Klis obnavljaju se prostori na tvrđavi koji će dobiti novu svrhu i nadopunit će turističku ponudu na tvrđavi.

Ukupna vrijednost projekta je 5.662.470,08 HRK, od čega je čak 85% financirano sredstvima Europske unije.

Konkretno, sredstva će se iskoristiti za uređenje ljetne pozornice na tvrđavi Klis što obuhvaća prenamjenu objekta Topničke vojarne u prostor za održavanje izložbi te suvenirnicu, obnovu objekta Mali kvartir, sanaciju vegetacije te izvedbu otvorene pozornice i 3D mapiranje.

Ovu kamenu ljepoticu gosti posjećuju tijekom cijele godine. Čak i u doba pandemije, nezaobilazna je stanica strancima koji borave u Dalmaciji.

Tvrđava Klis otvorena je za posjetitelje svakog dana od 10 do 17 sati, a uskoro se očekuje i produljenje radnog vremena.


Moja reakcija na članak je...
Vau
4
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime