Na “Ješku” FMFS-a uhvatila se hrvatska reprezentacija kratkog filma

Bespravno izgrađena apartmanska naselja tema su filma "Zvir" s kojim je Miroslav Sikavica bio zapažen i u Cannesu

Još nas tek tri tjedna dijele od početka jubilarnog 10. Festivala mediteranskog filma Split, a organizatori su tom prigodom objavili natjecateljski program “Ješke”, na kojeg se ove godine “uhvatila” hrvatska reprezentacija kratkometražnog filma.


Uspjeh ovog popularnog programa, putem kojeg FMFS kratkoj formi daje “prime time” prikazujući ih pred punim gledalištem uoči dugometražnih filmova, dodatno je ojačao od kada je uvedena novčana nagrada. Ove godine autoru najbolje “Ješke” FMFS je osigurao nagradu od 10 tisuća kuna.

Veliki interes zasigurno će privući novi film Borisa Poljaka “Oni samo dolaze i odlaze”, sniman na plaži Bačvice, a koji je upravo ovih dana na festivalu u Oberhausenu dobio glavnu nagradu. FMFS će otvoriti “kratkiš” sa splitskom tematikom Marka Jukića “Med i mliko”, a publici već poznat Igor Jelinović donosi atipičnu romantičnu komediju “Morska pjena”.

Bespravno izgrađena apartmanska naselja tema su filma “Zvir” s kojim je Miroslav Sikavica bio zapažen i u Cannesu, a posebno priznanje dječjeg žirija u Berlinu dobila je dugoočekivana ekranizacija “Ježeve kućice”, za koju je zaslužna Eva Cvijanović. Narator ove hrvatsko-kanadske koprodukcije je Rade Šerbedžija, glazbu potpisuje Darko Rundek, a savjetnik pri izradi lutaka i animacije bio je slavni autor Tim Allen, suradnik Tima Burtona.

Glumačke zvijezde Kseniju Marinković i Gorana Navojca gledat ćemo u “Moru” Igora Šeregija. Lovro Mrđen u “Fabijanu” je angažirao Jadranku Đokić i Gorana Bogdana, u pobjedničkom filmu ZFF-a “Mliječni zub” Saše Bana glumi Marija Škaričić, a film Bojana Radanovića “Prije mraka” nosi Rakan Rushaidat.

Detaljan program potražite na web stranici FMFS.
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0