Munja udarila u zaštićenu kamenu kuću u Drnišu, kamenje padalo na automobile: “Djeca su se probudila uz krik”

"Grom je tako jako udario da sam pomislila da je granata"

Tijekom noćašnjeg nevremena munja je pogodila kuću Nakić, objekt zaštićene kulturne vrijednosti na drniškoj Gradini, a kamenje koje se uslijed udara razletjelo okolo, jako je oštetilo automobile i susjedne kuće.


Kako javlja Radio Drniš, Grad je jutros angažirao domaćeg poduzetnika koji će danas sanirati krovište pogođenih kuća, a trošak će snositi Grad Drniš.

Policija je na terenu obavila očevid, a na mjestu događaja bili su i pripadnici JVP Drniš, djelatnici Gradske čistoće Drniš te načelnik Stožera civilne zaštite Grada Drniša Tomislav Dželalija.

Oba oštećena vozila vlasništvo su obitelji Hrga.

– Grom je tako jako udario da sam pomislila da je granata. Djeca su se uz krik probudila. Kad sam pogledala vani imala sam što vidjeti, ali hvala Bogu nastala je samo materijalna šteta. Suprug mi tek stiže s puta. U šoku je jer smo prije par dana tek kupili novi auto, a on ga još niti vidio nije – ispričala je za Radio Drniš Milena Potkrajšek Hrga dok je čekala predstavnike osiguravajuće kuće da dođu pregledati štetu na vozila.

Osim na automobilima, velika šteta nastala je na bijeloj tehnici, u mnogim domovima su pregorjeli televizori, hladnjaci, i slično.


– Stalno se mislim što bi bilo da se kuća urušila prema našoj kući umjesto na suprotnu stranu i zahvalna sam što se nije dogodila veća tragedija. Nadam se iskreno da će netko reagirati i pristupiti ozbiljno ovom problemu  – kazala je Hrga.

Konzervator Ivo Glavaš kazao je kako je objekt Serdara Nakića Vojnovića, povijesno iznimno važan.–  Kad su Osmanlije posljednji put napale Drniš, on se branio iz te kuće koja ima i oružarnicu i na neki način je i fortifikacijski objekt – istaknuo je.

Konzervatorski odjel Ministarstva kulture u Šibeniku propisat će hitnu zaštitnu skelu kako ne bi bilo daljnjeg urušavanja te od Ministarstva kulture zatražiti interventna sredstva za sanaciju kulturnog dobra.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime