Multimedijalna radionica na Gripama „Zajedno protiv govora mržnje“

Posebnost ovog projekta je u naglašavanju uloge sporta kao alternative rizičnim ponašanjima mladih i sportaša kao primjera tolerancije i poštivanja fair playa

U okviru preventivnog projekt Ministarstva unutarnjih poslova „Zajedno protiv govora mržnje“ Policijska uprava splitsko-dalmatinska, u suradnji s partnerima Splitskim savezom sportova realizira aktivnosti usmjerene na prevenciju govora mržnje i nasilja. Projektne aktivnosti započete su interaktivnom radionicom sa srednjoškolcima na temu nasilja i govora mržnje na sportskim natjecanjima. Cilj preventivnog programa je promicanje kulture tolerancije i nenasilja,  prevencija svih oblika govora mržnje kao društveno neprihvatljivog ponašanja, te u konačnici prevencija kriminaliteta kojeg motiviraju različiti oblici iskazivanja mržnje.


Posebnost ovog projekta je u naglašavanju uloge sporta kao alternative rizičnim ponašanjima mladih i sportaša kao primjera tolerancije i poštivanja fair playa.

Aktivnosti vezane uz projekt nastaviti će se u utorak, 30.svibnja, u Sportskom centru Gripe gdje će u Multimedijalnom kutku pod nazivom „Stani pred kameru/ mikrofon i pošalji poruku“  kada će osobe iz sportskog i javnog života izreći svoju poruku protiv govora mržnje i nasilja. Tijekom programa biti će prikazani i ciljani video spotovi, te će sudionicima biti dostupan  i posebno pripremljeni informativni materijal. Drugi dio aktivnosti je sportski događaj „Ja sam za fair play“ – sportsko natjecanje mlađih uzrasta uz isticanje poruke fair play  i sposobnosti sportaša da bude primjeren u poštivanju protivnika kod pobjede i poraza.

U utorak  30. svibnja u vremenu od 12:30 sati do 14: 00 sati u Sportskom centru na Gripama ( prijemni salon – glavni ulaz)  održat će se jedna od komponenti preventivnog projekta „Zajedno protiv govora mržnje“.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0