Mučna priča iz Hrvatske: ‘Imao sam 16, u autu me silovala psihologinja, plakao sam dok me svlačila…’

Pokret #nisisama prokazao je da potencijalnih predatora, pedofila i silovatelja ima mnogo više od službene brojke kojom barataju represivni organi


Nakon što je srpska glumica Milena Radulović optužila za silovanje nekad uglednog i sada uhićenog profesora i redatelja Miroslava Aleksića, u samo nekoliko sati na Facebook stranici “Nisam tražila” povezale su se žene iz cijele regije te anonimno u javnosti podijelile svoje stravične traume i iskustva.


Cijela priča poprimila je veliki interes javnosti i razotkrila niz problema i u Hrvatskoj. Već danima stižu pisma žalosnih čitateljica koje su prolazile kroz razne oblike seksualnog uznemiravanja i ponižavanja na poslu, na fakultetu, na ulici, a koje do sada nisu završavale u javnosti budući da ih žrtve najčešće zbog straha od osude ili prijezira okoline nisu prijavljivale ili im nitko nije vjerovao.

Međutim, sada kada su žrtve zrelije, starije i odgovornije, shvaćaju kroz koji su pakao prolazile. Pokret #nisisama prokazao je da potencijalnih predatora, pedofila i silovatelja ima mnogo više od službene brojke kojom barataju represivni organi.

Međutim, u srijedu je na spomenutoj stranici objavljena i ispovijest jednog muškarca koji je bio žrtva silovanja. Napomenimo i to da administratori i vlasnici ove Facebook stranice imaju pristup kontaktima koji im šalju svoje priče te su upoznati s njihovim identitetima.

Priču anonimnog muškarca Večernji list prenosi u cijelosti:

“Molim anonimno, Ona je imala 30, a ja oko 19 godina. Radio sam sezonski u jednom restoranu, a tu se našla i jedna konobarica iz Splita koja bi me svaki put kad bi ušla u kuhinju hvatala i stiskala za guzicu. Više puta sam od nje tražio da prekine budući da imam djevojku i ona me nije zanimala. Također, kako smo živjeli u zajedničkom smještaju više puta mi je upadala u kupaonicu i govorila: “Pokaži mi ga, hoću vidjeti svog prijatelja…” Međutim, pukao mi je film i zaprijetio sam joj da ću sve prijaviti poslodavcu, a oni mi je odgovorila da ako to napravim da će mi prirediti pakao u životu te me optužiti za silovanje i napastovanje. Priča druga.Imao sam oko 16 godina, a ono oko 38. Upoznali smo se u jednom klubu. Došla je do mene i rekla mi da sam joj zgodan. Bila je jako prijatna, plaćala mi piće cijelu večer pa čak i nudila neke droge koje nisam htio konzumirati. Nakon toga me ispitivala gdje živim pa sam joj rekao ulicu i broj, nakon čega smo se razišli. Sutradan otvaram vrata otvorio sam ulazna vrata i vidio nju kako sjedi u autu i trubi mi. Bio sam skamenjen. Imao sam osjećaj kao da je cijeli dan čekala da izađem iz stana. Kad sam ju pitao što želi, sugerirala mi je da sjednem u auto da se provozamo.

Ubrzo je stala na benzinskoj pumpi i kupila kondome i alkohol te me odvela na neko polje bogu iza nogu dodavši kako ima dekicu u portapaku i da ćemo se sad seksati. Ja sam joj rekao da to nisam nikad radio i da mi je jako neugodno s obzirom na razliku u godinama, može mi biti mama. Kazala mi je da se ne brinem, svukla mi je hlače i stavila moje spolovilo u svoja usta govoreći mi kako je lijep.Osjećao sam se užasno u tom trenutku jer nisam to htio, a niti znao što trebam raditi. Ubrzo me polegla na leđa i počela se nabijati na mene kao da je luđakinja, a mene je boljelo… Govorio sam joj da prestane, ali nije htjela. Uskoro sam saznao da je psihologinja u jednoj srednjoj školi, ima sina od 15 godina i sretno je udana. Molim vas objavite ovo anonimno. Podrška svim žrtvama nasilja”, napisao je mladić.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
17
Hagić
1
Hmmm
3
Plač
6
Grrr
3
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime