U sklopu Mravinskog lita” – Mravince 2019. ovog petka (12. srpnja) s početkom u 21 sati održat će se predstava “Kontrabas autora Patrika Süskinda. Predstavu izvodi akademski glumac Maro Drobnić.

Organizatora je KUD “Zvonimir” iz Mravinaca.

– Pozivamo sve ljude dobre volje, naše Mravinke i Mravinčane, susjede iz Kučina, Solina, Splita i okolice da dođu i upoznaju naše malo misto – poručili su organizatori.

UKRATKO O DRUŠTVU

KUD Zvonimir zaštitni je znak te središte kulturnog, prosvjetiteljskog i zabavnog života Mravinaca. Tijekom svoje povijesti organiziralo je i pomagalo razna događanja u Mravincima, u prvom redu kulturna i zabavna, ali i vjerska, politička i sportska.

Bogata prošlost Društva dokaz je da se i u malom mjestu kao što je Mravince može trudom i entuzijazmom učiniti mnogo velikih djela na dobrobit mještana i njihovih gostiju. Danas pri Društvu djeluju vokalno-instrumentalni sastav, mješovita klapa i folklorna sekcija, a KUD Zvonimir organizira paljenje badnjaka, izradu Betlehema, seoske mačkare i maskenbal, smotru klapa te je suorganizator fešte za blagdan sv. Ivana Krstitelja, zaštitnika Mravinaca.

Prije utemeljenja Društva 1928. godine od kulturnih ustanova u selu su uz crkveni zbor postojali i mravinska pučka čitaonica te tamburaški zbor, osnovani nakon Prvog svjetskog rata. Čitaonica i zbor bili su preteča HPD-a, jezgra iz koje je proizišlo šire kulturno i prosvjetiteljsko djelovanje Mravinčana uobličeno u HPD Zvonimir.