Nakon što je prošli mjesec otac iz New Yorka slučajno ostavio svoje dvije 1-godišnje blizanke u automobilu na osam sati, misleći da ih je odveo u vrtić, tragičan je događaj okončan smrću obiju djevojčica.

Odvjetnik Juana Rodrigueza bori se za odbacivanje svih optužbi protiv nesretnoga oca, nazvavši slučaj užasnom tragedijom. Nažalost, slična se situacija prije manje od mjesec dana dogodila u Rovinjskom Selu kad je otac ostavio dijete u automobilu da nakratko ode do svoga frizerskoga salona. Dva sata kasnije djevojčica je hitno prebačena u bolnicu u lošem stanju, no preminula je od posljedica toplinskog udara i dehidracije.

Liječnici ne govore o pravnoj strani i zanemarivanju djece sa smrtnom posljedicom, nego o takozvanom „sindromu zaboravljenog djeteta“. Smatraju da do nenamjernog zaboravljanja djeteta u automobilu često dolazi kada roditelj koji inače ne vozi djecu u vrtić izgubi svijest o tome da je dijete uopće u automobilu i za vrijeme njegova sna nastavi sa svojim uobičajenim obvezama.

Zbog broja smrti zaboravljene djece u automobilima Amerika bi mogla uvesti zakon koji će proizvođače automobila prisiliti da ugrade zaštitni sustav čiji će se alarm oglasiti kada dijete ostane samo u automobilu, u nadi da će to spriječiti još tragičnih smrti, piše Inside Edition.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime