Morski HR- novi dalmatinski internet portal okupit će sve važne teme iz pomorstva, nautike, turizma…

U moru specijaliziranih portala za ronjenje, jedrenje, ribarstvo, lokalnih, gradskih ili regionalnih portala, bilo je potrebno otvoriti i onaj gdje će se na jednom mjestu moći pronaći sve o moru

Morski HR novi je jadranski web portal koji će na svojim stranicama objavljivati sve važne informacije o moru i temama usko vezanima uz veliko slano plavetnilo.


Jurica Gašpar

Jurica Gašpar, profesor povijesti i geografije i začetnik ove ideje, kazao je za Dalmaciju Danas kako je tema o morskom portalu tinjala punih godinu dana i sada je konačno realizirana.

– Po struci sam profesor povijesti i geografije pa sam htio spojiti Jadran o kojem volim pisati zajedno s novinarstvom. Inače  mi je pomorska povijest uža specijalizacija. Volim i jedriti i mnogo sam vremena proveo čitajući  literaturu o moru i vidim da u vrijeme elektronskih medija, nemamo nijednu web stranicu koja bi obuhvatila baš sve informacije i događanja vezana isključivo uz more – kazao nam je Gašpar.

U moru specijaliziranih portala za ronjenje, jedrenje, ribarstvo, lokalnih, gradskih ili regionalnih portala, bilo je potrebno otvoriti i onaj gdje će se na jednom mjestu moći pronaći sve o moru.

– Pišemo o Jadranu jer smo za Jadran usko vezani, ali imamo i rubrike pomorstvo i svjetska mora gdje će biti i određene vijesti koje se događaju na razini mora općenito- kazao je Gašpar.

Kolumne, autorski članci

U svoj tim okupio je nekolicinu ljudi, stručnjaka ribarstva, nautike, turizma ili povijesti pomorstva i oni će u sklopu spomenutog portala pisati i kolumne.


Tim se, kaže Gašpar, još uvijek formira.

– Bit će tu i dnevnih vijesti i informacija što se prenose s drugih portala, kao i autorskih vijesti. U par dana zavrtit će se i poneka kolumna, tako da se nadamo da će i uz čitatelje koji će nam donijeti pokoju novu informaciju koju sami ne znamo, ovo zaživjeti – kaže Gašpar.Naš sugovornik navodi kako tim trenutno čini tek nekoliko ljudi, ali ukoliko zaživi i ideja marketinga kroz portal, otvorit će se i mogućnosti novog zaposlenja.

– Krenuli smo optimistično, vrtimo se i radimo, a s drugim portalima i ljudima koji žive uz more i na otocima imamo odličnu suradnju – kaže Gašpar.

Sve tematsko na jednom mjestu

Cilj Morskog HR  je na jednom mjestu saznati  što je odlučila neka gradska uprava ili lokalna samouprava, a vezano je uz more, kakav je zakon donesen, gdje je viđen morski pas ili gdje je, ne daj Bože, netko nastradao. Dakle aktualne teme, a s druge strane cilj im je okupiti stručnjake i dati im prostor da čitateljima prenesu svoje znanje o određenim temama usko vezanim uz more.

– Postoje časopisi, radijske i televizijske emisije o moru, ali ovo je prvi pokušaj da ta tema zaživi i u vidu internet portala. Još uvijek ima prostora za nadogradnju i za daljnji rad i ovim putem pozivam sve ljude koji će kliknuti  na naš portal da svakako sugeriraju, kritiziraju ili pohvale naš narod. Dakako, mogu nam ponuditi i suradnju – kazao je Gašpar.

Puno sreće u daljnjem radu kolegama s Morskog HR želi i ekipa Dalmacije Danas!

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0