Nakon što je Zoran Milanović reagirao na to što je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na Ovčari pridržavala vojnika ranjenog u Afganistanu, nazivajući sve skupa ‘bijednim činom’ i pitajući se tko je TV ekipi otkrio identitet hrvatskog specijalca i namjerno doveo do toga da se objavi njegova slika, odgovor je stigao iz Ministarstva obrane RH

Predsjednica je ranjenom hrvatskom vojniku, koji je u Vukovar došao na štakama, pomogla da položi krunicu na križ, nakon čega je novinar pojasnio da se radio o pripadniku specijalnih postrojbi, ranjenom u incidentu u Afganistanu.

‘Možemo vas izvijestiti kako je sudjelovanje na obilježavanju 28. obljetnice stradavanja Vukovara navedenog pripadnika Hrvatske vojske bila njegova osobna želja, jer se htio pokloniti žrtvama grada heroja zajedno sa tisućama drugih ljudi te nije bilo nikakve posebne organizacije susreta.

Ozlijeđeni pripadnik se nalazi na bolovanju, predstoji mu oporavak, a više nije i neće biti raspoređen na operativnim poslovima koji zahtijevaju zaštitu identiteta. Također, ističemo kako se njegov identitet nije službeno komunicirao’, odgovorili su iz MORH-a na upit Nove TV zbog čega se nije pazilo na identitet vojnika.

Predsjednički kandidat SDP-a Zoran Milanović na svom se profilu na Facebooku osvrnuo na predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović i njeno pomaganje ranjenom vojniku u Vukovaru te ustvrdio da se radi o teškom kaznenom djelu jer je otkriven identitet hrvatskog vojnika, a koji zauvijek treba biti tajan.

‘Tko je TV ekipi otkrio/la identitet hrvatskog specijalca i namjerno doveo/la do toga da se objavi njegova slika, a sve kako bi istaknuo/la ‘brižnost’ naše predsjednice? Koja moralna hijena stoji iza ovog bijednog čina? Radi se, prije svega, o sasvim ozbiljnom kaznenom djelu, s jasno izraženom namjerom izlaganja riziku zaštićene osobe i više državne vrijednosti, s namjerom pribavljanja osobne koristi’, napisao je Milanović.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime