U more između Zablaća i Zlarina danas oko 11 sati pao je vojni helikopter. U njemu su bila dva člana posade. Iz MORH-a su potvrdili da je jedan pilot poginuo. Na terenu su sve hitne službe koje traže drugog člana posade. U vojarni Zemunik MORH je održao konferenciju za novinare.

“Naši časnici već su bili kod obitelji pilota. Shvaćam zanimanje javnosti. Tijekom letačke aktivnosti u more je iz sada neutvrđenog razloga došlo do pada vojnog helikoptera s dva člana posade. Po saznanju odmah su poduzete sve mjere. Jedan je pilot pronađen i preminuo je. U tijeku je potraga za drugim pilotom. Formirao sam povjerenstvo na čelu kojeg je vojni zrakoplovni istražitelj. U sastavu povjerenstva bit će i ostali zrakoplovni stručnjaci. Upoznao sam predsjednicu RH i predsjednika Vlade sa svim događajima. Naši su časnici s obiteljima pilota kako bi im pružili svu pomoć i podršku”, rekao je Krstičević i rekao da će ih i on i načelnik Glavnog stožera Mirko Šundov posjetiti, piše Dnevnik.hr.

Mirko Šundov izrazio je sućut obitelji.

“Nakon dojave o nesretnom događaju zapovjeđena je obustava leta svih Kiowa Warriora dok se ne istraži zašto je došlo do tragedije”, rekao je Šundov.

Zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Michael Križanec kazao je da su piloti bili iskusni, s mnogo staža.

“Na vrlo maloj visini došlo je do naglog udara u more. Nismo imali poziva iz helikoptera da bi bilo nešto indikativno. Dok ne izvučemo helikopter i ne dobijemo podatke iz letjelice, nećemo znati što se dogodilo”, rekao je Križanec.Dodao je da se olupina nalazi na dubini od 35 metara i do nje pokušavaju doći ronioci. Postoji mogućnost da se u olupini nalazi tijelo drugog člana posade.

Riječ je uzeo zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Michael Križanec, piše Index.

“Sućut obitelji poginulog u nadi da za drugog još ima nade”, rekao je na početku.

“Helikopter je iz nepoznatih razloga udario u vodu. Drugi helikopter je ostao na mjestu. Ribari su izvukli jedno tijelo na obalu, napravljena je reanimacija. Nisu uspjeli, moj kolega je preminuo. Stariji kolega je imao preko 2500 sati leta, a mlađi 1500”, rekao je.

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime