Mještani Vranjica, malog mjesta smještenog sjeverno od Splitskog poluotoka, pokraj ušća rijeke Jadro, u posljednje vrijeme sve češće svjedoče ozbiljnom zagađenju mora.

Vranjic su u prošlosti zbog ljepote i neposrednog dodira s morem nazivali i “Mala Venecija”, a danas stanovnici ovog mjesta često kažu da samo hoće živjeti. Čitatelj iz Vranjica šalje nam snimku naftne mrlje, koja prekriva površinu mora uokolo naselja. Dodatno zagađenje čine otpadni materijali koji se nakon uređivanja i popravaka brodova jednostavno pobacaju u more, javlja Morski.hr.

“Nema standarda kao što imaju legalni škverovi”

– Ukratko, otiša sam na brod i čujem miris nafte oko moga broda, a tu ima još 50 brodova turističke namjene. More je, kao šta vidite bilo prekriveno naftom. Fleka, površine nekih 400 m je lagano došla i do samog mjesta Vranjic gdje ja živim. Uglavnom, prostor Salonita Vranjic i Brodoremonta Vranjic je jedan prostor ogromnog zagađivanja mora, a isto tako i tla. Uglavnom nema tu nikakvih standarda za radove na brodovima kao legalni škverovi. I ako možete, dođite pa sve vidite i fala Bogu napišite, jer mjesto Vranjic plaća veliku cijenu. Pa tamo se djeca iz Solina i Vranjica kupaju, a do njih je Fukušima. Mislim da su institucije jako, jako zakazale – žali se mještanin Vranjica.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime