MORE SE IZLILO NA RIVU Pogledajte “surfanje” automobila potpuno poplavljenom cestom na Čiovu

Radi se o jednoj od najintenzivnijih ciklonalnih plima u posljednje vrijeme


Najdublja sredozemna ciklona posljednjih nekoliko godina premještala se preko Jadrana u noći s petka na subotu. Pod njenim utjecajem u mnogim je krajevima bilo obilne kiše, olujnog juga, zatim olujne bure i tramontane, a na moru su zabilježeni visoki valovi i ciklonalna plima.


Prema podacima mreže postaja Pljusak.com, posljednja 24 sata u Hrvatskoj je najviše kiše palo u Plominu, čak 113 litara po kvadratnom metru. U Dalmaciji je najviše kiše palo u Veloj Njivi u Gornjim Poljicima, 88 litara, a slijede Ruda 85, Sinj 76, Stari Grad 67, Makarska 64, Tisno 59, Dugopolje 57, Trilj 51 itd…

Nakon olujnog juga, na sjevernom Jadranu je prolazno zapuhala olujna bura koja podno Velebita ima orkanske udare. U 1 sat iza ponoći udari bure na Krčkom mostu dosezali su 147 km/h.

Ipak, meteorološka vijest dana su višemetarski valovi na moru koji su u kombinaciji s ciklonalnom plimom poplavili niže dijelove obale. Ekstreman primjer stigao nam je sredinom noći s Čiova, nedaleko od starog Trogirskog mosta, gdje se more izlilo na obalu, ponegdje i preko 10 centimetara.

Pogledajte video:Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

2 KOMENTARI

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime