Nepoznata osoba ustrijelila je tijekom proteklog vikenda mladog psa u Kistanjama, ali policiji taj slučaj još nije prijavljen, piše ŠibenikIN.

O tom tužnom događaju izvijestili su na svojoj Facebook stranici volonteri iz udruge Šibenske šape i zagrebačka Udruga za zaštitu i dobrobit životinja Indigo, preko koje se organiziralo udomljavanje.

Maleni umiljati psić bio je star samo pet mjeseci i težio je tek deset kilograma. Za njega je bio pronađen smještaj u Zagrebu, a riješen je i problem prijevoza do novog doma. Na Facebooku je u jednoj od objava bilo navedeno da ga je potrebno što prije maknuti jer nije siguran od lovaca.

– Ne znamo tko je. Imao je smještaj, imao je prijevoz… Ali nije imao još jedan dan nade. Nađen je ustrijeljen jucer navečer… Mrtav… On nije imao sreće…Zakasnilo se… RIP maleni… Spavaj mirno – piše u objavi Šibenskih šapa.

Psić je pronađen nekoliko ulica dalje od dvorišta kuće u čijem se dvorištu zadržavao, a ti ljudi također su hranili nesretnog napuštenog psića. Jedna žena oko vrata mu je stavila i ogrlicu protiv buha da se ne bi mislilo da je lutalica.

– Točno tu večer kad je ustrijeljen, pronađen mu je smještaj u Zagrebu i prijevoz do novog doma. Javila sam tim ljudima da ću ujutro doći po njega, ali nismo ga našli. Tražili smo ga sat, dva i jedan nam je čovjek rekao da je pas nađen mrtav par ulica dalje. Taj čovjek, koji ga je navodno stavio u vreću, rekao nam je da je vidio prostrijelnu ranu – ispričala je anonimno (podaci poznati redakciji) žena koja je došla po psića.

Kako doznaje ŠibenikIN u policiji, slučaj im još uvijek nije prijavljen, ali iz Postaje u Šibeniku proslijedit će informacije u Knin.

Inače, Zakonom o zaštiti životinja koji je stupio na snagu 2017. godine, strogo su propisani uvjeti pod kojima je dopušteno usmrtiti životinju, a to smiju učiniti samo vlasnik ili veterinar. Usmrćivanje šteneta koje je imalo osiguran novi dom nije među njima.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime