Close Menu
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
Facebook Instagram YouTube WhatsApp
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter) RSS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS

Moglo bi vas iznenaditi što treba dodati u vodu za tjesteninu da bude ukusnija nego ikad

Koliko god puta kuhali tjesteninu, većina nas ponavlja istu rutinu: voda, sol, tjestenina, procijediš, gotovo
D.D./Foto: Pixabay9. svibnja 2025. 17:57
Podijeli
Facebook Twitter Telegram WhatsApp Email

Koliko god puta kuhali tjesteninu, većina nas ponavlja istu rutinu: voda, sol, tjestenina, procijediš, gotovo. Ali postoji mali trik koji koriste mnogi kuhari, a koji može podići tjesteninu na novu razinu – dodavanje maslinova ulja ili češnjaka u vodu za kuhanje nije tajna, ali postoji nešto još bolje. Radi se o – par kapi limunova soka.

Limun u vodi za tjesteninu? Da, i ima jako dobar razlog

Dodavanje par kapi limunova soka u vodu dok se tjestenina kuha ne mijenja radikalno okus same tjestenine, ali čini dvije vrlo korisne stvari:

Pomaže u boljoj apsorpciji umaka, jer blago zakiseljena voda može omekšati površinu tjestenine i olakšati “vezivanje” umaka.

Pojačava prirodnu aromu i svježinu jela, pogotovo kod tjestenina s pestom, povrćem ili ribom. Dakle, nećete dobiti “kiselkastu” tjesteninu, već lagani, svježi “push” koji ćete osjetiti tek kada pojedete zalogaj.

Ne bacajte vodu od tjestenine

Za ovo sigurno znate, ali vrijedi podsjetiti. Voda u kojoj se kuhala tjestenina sadrži škrob koji savršeno povezuje umak s tjesteninom. Kad dodate limun u tu vodu, ona postaje još bolja – idealna za povezivanje laganih umaka s maslinovim uljem, bijelim vinom, pestom ili maslacem.

Upravo ta voda (s limunom) često je tajni sastojak kremastih umaka koji zapravo ne sadrže ni kap vrhnja.

Koliko limuna je dovoljno?

Ne treba pretjerivati – četvrtina limuna na litru vode je sasvim dovoljna. Dodajte sok u vodu kad proključa, odmah prije nego ubacite tjesteninu. Ako želite dodatni aromatični efekt, u vodu možete ubaciti i koricu limuna (nešpricanog), prenosi Index.

Moja reakcija na članak je...
Ljubav
134
Haha
10
Nice
63
What?
24
Laž
14
Sad
17
Mad
30
Facebook Twitter Whatsapp Telegram
NAJNOVIJE VIJESTI
KK Zadar i Jayden Luis Martinez sporazumno raskinuli suradnju
43
sek
KK Zadar i Jayden Luis Martinez sporazumno raskinuli suradnju
Svečano otvorena 35. Sabatina – najveće okupljanje vinara i vinogradara Dalmacije
17
min
Svečano otvorena 35. Sabatina – najveće okupljanje vinara i vinogradara Dalmacije
Dinamo izgubio od Celte Vigo
35
min
Dinamo izgubio od Celte Vigo
Što se događa u Splitu? Policija blokirala dijelove grada, nastao je prometni kaos
49
min
Što se događa u Splitu? Policija blokirala dijelove grada, nastao je prometni kaos
Preminuo Josip – Petar Lazarušić, čuvar i zaljubljenik poljičke baštine
1
sat
Preminuo Josip – Petar Lazarušić, čuvar i zaljubljenik poljičke baštine
NAJČITANIJE VIJESTI
  • Što se događa u Splitu? Policija blokirala dijelove grada, nastao je prometni kaos
    Što se događa u Splitu? Policija blokirala dijelove grada, nastao je prometni kaos
    6. studenoga 2025. 21:35
  • U Splitu poginuo motociklist
    U Splitu poginuo motociklist
    6. studenoga 2025. 12:30
  • Pljačka na Gripama, policija traga za nepoznatim muškarcem
    Pljačka na Gripama, policija traga za nepoznatim muškarcem
    6. studenoga 2025. 20:45
  • Drama u Brnazama: Interventna policija okružila kuću, čovjek nije htio izaći
    Drama u Brnazama: Interventna policija okružila kuću, čovjek nije htio izaći
    6. studenoga 2025. 09:04
  • Odgođen Severinin koncert u Hercegovini
    Odgođen Severinin koncert u Hercegovini
    6. studenoga 2025. 09:53
DD Marketing 300x250
DALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter)
  • Uvjeti korištenja
  • Pravila o privatnosti
  • Prodaja i marketing
  • Impressum
  • Kontakt stranica
  • Cjenik
  • Cjenik-Izbori
© 2025 Dalmacija danas. Sva prava pridržana.

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.