Anita Nosić, HDZ-ova načelnica Lovreća, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, u petak je poslala mail Agenciji za pravni promet i posredovanje nekretninama u kojem je zatražila raskid ugovora s njima vezanog uz stan koji je kupila uz subvencioniranu kamatu u Zagrebu, a većinu vremena je živjela u obiteljskoj vili u Lovreću.

Nosić je spremna, kako kaže, snositi i sve posljedice, odnosno podmiriti zakonsku naknadu sredstava, što znači da će i prije nego što APN išta utvrdi vratiti novac koji joj je isplaćen kroz subvenciju.

Međutim, Nosić je istodobno prijavljena i DORH-u pa će oni morati istražiti slučaj, istodobno i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo je predmet vezan uz nju, a i stranački dužnosnici osudili su njene postupke.

Također, kako je potvrdio i ministar uprave Ivan Malenica, budući da je ona 11. prosinca 2018. prijavila prebivalište u Zagrebu, s tim danom joj je i prestao mandat načelnice, no neće morati vratiti novac koji je nezakonito primala kroz plaću lokalne dužnosnice sve to vrijeme dok je bila prijavljena u Zagrebu. Ona je već nakon nešto više od šest mjeseci ponovno prijavila prebivalište u Lovreću, gdje je upisana i u registar birača, pa je jasno da je prebivalište mijenjala samo zbog stana.

A budući da se u Zagrebu prijavila tek nakon više od godinu dana što je kupila stan, a trebala je to po Zakonu i ugovoru napraviti 30 dana nakon stupanja u posjed stana, vjerojatno će i na zahtjev APN banka odmah sjesti na naplatu kredita i morat će vratiti 72.000 eura, od čega je 46.000 kuna državne subvencije, koju će banka u roku od mjesec dana nakon što joj sjedne na naplatu, vratiti u državni proračun. Ako ne plati taj iznos, banka će joj oduzeti stan koji se nalazi u zagrebačkom naselju Špansko.
1 KOMENTAR

  1. Ne razumijem ako joj je mandat prekinuo a ona i dalje dobivala plaču kako to da ne mora vratiti taj novac?? Mogu li ja primiti plaću načelnice bar šest mjeseci kad državi koja isplaćuje tu plaču ti novci nisu bitni ?? Mislim ako treba za šestomjesečnu plaću načelnice i ja ću se naguzit.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime