Miro Bulj sastao se s ministrom pravosuđa na temu ponovnog oformljenja Općinskog suda u Sinju

Na jučerašnjem sastanku postignuta je suglasnost da Općinski sud treba biti u Sinju

Nakon jučerašnjeg sastanka u Sinju na kojem je jednoglasno donesen zaključak kojim se od nadležnih institucija traži ponovno oformljenje Općinskog suda u Sinju na kojem su načelnici i gradonačelnici Cetinskog kraja, kao i predstavnik Županije prihvatili inicijativu Mire Bulja o ponovnom oformljenju Općinskog suda u Sinju, saborski zastupnik Miro Bulj danas se sastao sa ministrom pravosuđa Draženom Bošnjakovićem.


Miro Bulj, na sastanku koji je bio dogovoren u 11 sati, ministru je iznio zaključke jučerašnjeg sastanka i ukazao na važnost ponovnog oformljenja Općinskog suda u Sinju, međutim uz sve navedene argumente ministar Bošnjaković nije se usuglasio da predstavljenim stavom, ali Bulj je naveo da očekuje da će u današnjoj raspravi i do drugog čitanja zakona pobijediti činjenice i biti ispravljena nepravda i vraćen Općinski sud u Sinju.

„Danas poslijepodne je u Saboru rasprava o ovom zakonu i sve argumente ću ponoviti. Također, očekujem daljnje zalaganje svih koji su jučer potpisali zaključke. Očekujem da ćemo braniti Općinski sud u Sinju iz mnogih razloga, a prvenstveno zbog smanjenja troškova stanovništva,“ istaknuo je Bulj.

Podsjećamo, prijedlogom Zakona o područjima i središtima sudova koji je upućen saborsku proceduru, planira se oformiti 10 novih općinskih sudova, a među njima nema sinjskog. Miro Bulj naveo je kako Sinj sa bliskim općinama zadovoljava sve uvjete da ima Općinski sud, a ne da pripada Općinskom sudu Split 2.

Na jučerašnjem sastanku postignuta je suglasnost da Općinski sud treba biti u Sinju. U zaključku, između ostaloga stoji kako prema popisu iz 2011. godine Cetinska krajina ima 48.349 stanovnika, te da se tom broju treba dodati i broj stanovnika općina Cista Provo i Muć te ostalih općine Dalmatinske zagore koje gravitiraju Sinju. Također je ukazano i na činjenicu da bi se oformljenjem Općinskog suda u Sinju uštedjelo na troškovima građana, kao i na troškovima prijevoza zaposlenika Suda.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0