MIRO BULJ: “MOST je iznašao modalitet za osiguravanje besplatnih udžbenika svim osnovnoškolcima u gradu Sinju”

Gradsko vijeće Grada Sinja o proračunu iz kojeg će se možda izdvojiti sredstva za udžbenike raspravljat će u srijedu 9. kolovoza.

Nakon što su pravo na besplatne udžbenike, prema odluci Splitsko-dalmatinske županije ostavrili  svi učenici prvih razreda osnovne škole s područja SDŽ, javio se i saborski zastupnik Miro Bulj koji ističe da MOST nezavisnih lista želi besplatne učenike svoj djeci na području ove Županije.


Također, naglasio je i kako su na jučerašnjem sastanku Kluba vijećnika Mosta nezavisnih lista u Gradskom vijeću Grada Sinja, pronašli smo modalitet da se u sinjskom gradskom proračunu za 2017. o kojemu će Gradsko vijeće raspravljati u srijedu 9. kolovoza, osiguraju besplatni udžbenici za sve učenike osnovnih škola s područja Grada Sinja.

Objavu prenosimo u cijelosti:

– Godinama se kao gradski vijećnik zalažem da sinjsko osnovnoškolci imaju pravo na besplatne udžbenike. Kao saborski zastupnik nastavio sam se zalagati da to pravo ostvare svi učenici osnovnih škola u Hrvatskoj, jer je nepravedno da primjerice Zagreb svojim osnovnoškolcima osigurava besplatne učenike, dok u nerazvijenim krajevima taj teret pada na osiromašene roditelje.
Ovakve podjele, suprotne su odredbama o ustavnoj jednakosti, te potiču iseljavanje i demografsko izumiranje u dvije trećine naše Domovine. Nažalost, većina političara o ovome šuti.
I kao vijećnik u Skupštini Splitsko-dalmatinske županije, nastavio sam se zalagati da Županija kao osnivač svih osnovnih škola, osigura besplatne učenike svim njihovim učenicima. Nažalost, pripadajući amandman Kluba Mosta nezavisnih lista nije prihvaćen, pa su pravo na županijsku potporu za besplatne udžbenike ostvarili samo učenici prvih razreda osnovnih škola.
Svoju borbu za učeničku ravnopravnost nastavljam i dalje. Na jučerašnjem sastanku Kluba vijećnika Mosta nezavisnih lista u Gradskom vijeću Grada Sinja, pronašli smo modalitet da se u sinjskom gradskom proračunu za 2017. o kojemu će Gradsko vijeće raspravljati u srijedu 9. kolovoza, osiguraju besplatni udžbenici za sve učenike osnovnih škola s područja Grada Sinja.
O ovoj inicijativi i pripadajućem amandmanu izvijestiti ćemo gradonačelnicu Kristinu Križanac i kolege gradske vijećnike drugih političkih opcija, nadajući se potpori koja bi svim sinjskim osnovnoškolcima osigurala besplatne knjige za školsku godinu 2017/2018.
Vijećnici Mosta nezavisnih lista u Gradskom vijeću Grada Sinja vjeruju kako bi prihvaćanje prijedloga ili amandmana po kojem bi svi učenici sinjskih osnovnih škola dobili besplatne udžbenike, bila jasna poruka i motiv županijskim i državnih vlastima da ovo pitanje riješe pravedno na korist svih hrvatskih osnovnoškolaca- poručio je Bulj.

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0