Sinjski saborski zastupnik Miro Bulj održao je danas u Splitu konferenciju za medije na temu visine paušalnog poreza za iznajmljivače u obiteljskom smještaju.

– Ovo je ogroman problem, jer se lokalnim šerifima dalo na volju da određuju koliko će mali iznajmljivači morati platiti, a to može biti i pet puta skuplje. Do sad se plaćalo od 150 do 300 kuna, sada se visina može odrediti i do 1500 kuna, a ako predstavnička tijela jedinica lokalne samouprave do 31. siječnja 2019. ne donesu odluku o visini paušalnog poreza, Zakonom je utvrđena visina poreza u iznosu od 750 kuna po krevetu. 15. studenog amandmanom sam tražio da se to zaustavi, jer je protuustavno!, izjavio je Miro Bulj.

Miro Bulj podnio je 4. prosinca prijedlog za ocjenu ustavnosti spornog čl. 30. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak, a organizirat će u siječnju i okrugli stol o ovom problemu.

– Pozivam sve da preuzmu peticiju protiv ovog harača ministra Marića s moje web stranice i traže od svojih jedinica lokalne samouprave da ne rade protiv malih iznajmljivača. Zašto im se zabranjuje upotreba hrane, pansion i polupansion? Zašto se tak sad najavljuje donošenje Strategije razvoja turizma? Skandalozno je da se kontinuirano pogoduje velikim hotelskim lancima i kućama i time zadaju neugodni udarci našim građanima – malim iznajmljivačima – izjavio je Miro Bulj.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime