Podjelite

Saborski zastupnik Mosta nezavisnih lista Miro Bulj danas je ponovno u Hrvatskom Saboru naglasio gorući problem Kaštelanskih staklenika koji su otišli u stečaj prije dvije godine.

-Danas uvozimo 90% prehrambenih proizvoda, dok 580 000 četvornih metara kompletne infrastrukture zjapi prazno u Kaštel Štafiliću i raspada se. U ovom stečajnom postupku ima riješenja, o tome je govorio prije lokalnih izbora i ministar Marić, a to je da se jedan dio zemljišta uz kaštelanski aerodrom proda i da se time radnicima i ostalim vjernovnicima koji su obeštećeni podmire dugovi. – napomenuo je Miro Bulj.

Utvrđene tražbine iznose 92,5 milijuna kuna, dok radnici imaju potraživanja u iznosu od 21,8 milijuna kuna. Upravo stoga zastupnik Bulj smatra da se riješavanje ovog problema treba ubrzati: „Ministar Marić više ne se javlja ni sindikatima ni radnicima, a riješenje je jednostavno i jasno. Očekujem od stečajnog upravitelja Vedrana Šeparovića da i on krene ozbiljno u spašavanje ovog staklenika“.

Poručio je da prodaju 16 hektara aerodromu i neka riješe ovaj problem.
– To su naši nagrađivani proizvodi, naša infrastruktura i osim ako netko nije bacio pogled na ovo zemljište uz more, nema potrebe da se koči riješavanje ovog problema. Kome je u interesu da se prehrambena proizvodnja u Kaštelanskim staklenicima ne pokrene? – upitao je Bulj.


(Visited 1 times, 1 visits today)

Podjelite