“MIR, MIR, NI’KO NIJE KRIV…” Turisti do Rive kroz ogradu i građevinski otpad

Udruga Omiš Live reagirala na gorući problem u centru Splita

Udruga Omiš Live obratila nam se s objavom vezanom uz Turističku palaču na Rivi. Naime, palača je otvorena već mjesec dana, ali građevinski otpad, bageri i ograde i dalje nagrđuju njenu okolinu. Objavu Udruge uz fotografije i dokumente, prenosimo u cijelosti.


– Kako smo ponosni na naš gradić Omiš i borimo se za njegovu čistoću i podižemo svijest građana da ekološki bude gradić koji može parirati i većim gradovima u Hrvatskoj tako ne možemo ostati imuni ni na stvari koje se događaju i u okolici našeg Omiša.

Tako smo naišli na nešto stvarno ružno i sliku koja nikako ne smije biti na najljepšoj rivi u Dalmaciji. Naime, radovi koji su se odvijali na rekonstrukciji Turističke palače su trebali biti gotovi i što je najgore tako su i napisali na riješenju ali niti G od gotovo. Ostao je jedan dio gdje se baca smeće, užasno smrdi, što je najgore tu je stajalište autobusa i tisuće turista izađe van iz autobusa. Na toj lokaciji je i taxi stajalište, tako da je slika ružna za sve. Kako smo se raspitivali nikakvih pravnih prijepora nema da se taj dio završi, a zašto nije to zna bivši gradonačelnik Baldazar u čijem je mandatu ovo i napravljeno. Ostavio je iza sebe u srcu sezone gradilište, smrad i mačke koje raznose smeće okolo. Mislimo da bi ovo trebalo objaviti jer kada netko ne napravi ono što je službeno napisao u rješenju, odnosno lažno prikazao kao da je sve završeno, a nije, onda ovo iziskuje pitanja i podpitanja kako se tako nešto u pravnoj državi može dogoditi. Naša stvarnost, izgleda. Danas je 06.06.2017 i još nije vraćeno u prvobitno stanje kako je napisano u rješenju,a ono je izdano sa svim kontrolama i dozvolama?

Prema priloženoj Uporabnoj dozvoli vidljivo je da je tehnički pregled obavljen 4.travnja, a na njemu je ustanovljeno da su svi radovi okončani, a zemljište na području gradilišta i na prilazu dovedeni u uredno stanje. Objašnjenje smo potražili kod predstavnika plodouživatelj palače, tvrtke Valleus, Stipe Mađora.

– Tu je gradilište jer smo mi u obavezi završiti okoliš. Naš obuhvat je čak i veći od ograde koja je tu, sve do rampe za autobuse. Tu treba ići kamen, sve će biti popločano, a da bi mi to napravili, Grad treba odraditi svoj dio ugovora, znači osloboditi prostor. Oni to nisu napravili i sad to tako stoji i čeka njih. Problem je što su od četiri kioska koja su trebaa biti ukonjena, uklonjena tek tri, a jedan je ostao. Ja zbog toga imam velikih problema s najmoprimcima koji mi govore da im je promet manji, smeta im gradilište i to s potpunim pravom.- rekao je Mađor.

Kontaktirali smo Upravni odjel za komunalno gospodarstvo i redarstvo u Gradu Splitu, ali nisu se htjeli očitovati. Neslužbeno dozajemo da se poduzimaju neke radnje da se riješi nastala situacija.


 

 Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0