Ministrica Divjak: Koeficijenti su ključni

Brzo i hrabro rješenje, pojasnila je, znači da ponuda mora biti takva da se štrajk završi i nastavi školska godinaMinistrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak u petak je uoči početka novog kruga pregovora s prosvjetnim sindikatima u Vladi izjavila da će ona biti za brzo i hrabro rješenje koje “ima šansu proći”, te da su koeficijenti očito ključna riječ.

– Jako je važno da se sad sačuva hladna glava i da se ponude brza i hrabra rješenja –  izjavila je Divjak novinarima uoči sastanka predstavnika prosvjetnih sindikata i Vlade sazvanog nakon što su prosvjetni radnici velikom većinom na izjašnjavanju odbili Vladinu ponudu.

Brzo i hrabro rješenje, pojasnila je, znači da ponuda mora biti takva da se štrajk završi i nastavi školska godina, jer je situacija ozbiljna. To je bio i razlog da je Ministarstvo danas napravilo pregled stanja u školama, dodala je.

Upitana hoće li se sindikatima ponuditi izmjena koeficijenata u prosvjeti, odgovorila je kako je to ono što traže sindikati te da su koeficijenti očito “čarobna riječ”.

– Ja ću svakako ići prema tome da rješenje koje ponudimo ima šansu proći -istaknula je.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime