Ministar o sucima s Kerumovog tuluma: “To je neprihvatljivo, baca lošu sjenu”

Kritizirao je suce koji su uhvaćeni na ilegalnoj zabavi


Ministar pravosuđa Ivan Malenica kritizirao je suce koji su uhvaćeni na ilegalnoj zabavi sa Željkom Kerumom.


Malenica za Dnevnik Nove TV kaže da njihovo ponašanje baca lošu sjenu na hrvatsko pravosuđe te da će Vrhovni sud ili Ministarstvo donijeti odluku o mogućim kaznama.

– Držim da je ponašanje sudaca neprimjereno i da suci moraju poštivati kodeks unutar i izvan sudnice. Predsjednik Vrhovnog suda je već poslao inspekciju. Gospodin Sessa je poslao županijskom sudu upit – potvrdio je Malenica.

– Postupit ćemo prema proceduri, i nadam se da će mišljenje sudačkih vijeća doći u iduća dva tjedna – dodao je Malenica.

Malenica je upitan što običan građanin može očekivati ako suci mogu raditi što ih je volja.

– Svjesni smo da navedeno ponašanje baca lošu sjenu na pravosuđe. Ako neće nastupiti Vrhovni sud, onda će reagirati Ministarstvo – zaključio je.Ne vjeruje da je Povjerenstvo izgubilo svrhu

Ministar Malenica komentirao je i izjave Dalije Orešković o ogreničenom postupanju Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa i gubitku autonomije i svrhe postojanja.

– Povjerenstvo nije izgubilo svoju svrhu. Ovo ne znači smanjenje ovlasti Povjerenstva. Nije istina da se ključni članak ne može primjenjivati. Postoji ostalih 57 članaka, kao na primjer onaj koji utvrđuje što jest sukob interesa – zaključio je Malenica.Moja reakcija na članak je...
Vau
2
Haha
3
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime