Srbijanski odvjetnik Dušan Bratić podnio je tužilaštvu za ratne zločine Srbije kaznenu prijavu protiv hrvatskog ministra obrane i potpredsjednika hrvatske vlade Damira Krstičevića i suučesnika zbog sumnje da su 1995. ubili 81 civila srpske nacionalnosti, piše u subotu beogradska Politika. List prenosi tvrdnje da je Krstičević bio zapovjednik 4. gardijske brigade Hrvatske vojske koja je sudjelovala u raketiranju kolone srpskih izbjeglica u mjestu Bravnice kod Jajca u BiH, 12. i 13. rujna 1995.

– Očito sam mnogima trn u oku, vjerojatno zato što jačam Hrvatsku vojsku i to na jedan pravi način. Moj ratni put je potpuno čist i na njega sam ponosan, ponosan sam i na put 4. gardijske brigade, to je put ponosa i časti i ja sam iznimno sretan što sam zapovijedao 4. brigadom – rekao je Krstičević, a prenosi N1.

Na novinarsko pitanje hoće li mu zbog prijave biti ograničeno kretanje u regiji, odgovorio je:

– Zbog čega, zašto, koja prijava. Ja to uopće ne smatram prijavom. Ja sam slobodan čovjek, časno sam branio domovinu i zbog toga sam iznimno ponosan, na RH je izvršena agresija, to treba znati.

Očito mnogi danas žele uprljati 4. gardijsku brigadu i mene kao ratnog zapovjednika. Potpuno sam čist i nevin – rekao je ministar.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime