Ministri su u utorak, dolazeći na sjednicu užeg kabineta Vlade, odgovarali na pitanja o predsjedniku uprave Janafa Draganu Kovačeviću, jednom od uhićenih u novoj korupcijskoj aferi.
– Gospodina Kovačevića znam od 2013. prije svega po ekonomskim pitanjima u toj fazi, a onda, s obzirom na to da sam bio resorni ministar u njegovom resoru, družili smo se čitav niz puta. U nekoliko navrata bio sam i gost u njegovom klubu, rekao je ministar gospodarstva i bivši ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, dodavši da su se zadnji put vidjeli prije par tjedana, javlja HRT.

Ćorić je rekao da je s obzirom na statutarne odredbe Janafa potrebno imenovati osobu koja će obnašati dužnosti do izbora novog predsjednika putem javnog natječaja, koji će biti održan čim to bude moguće.

Ministar obrane Mario Banožić rekao je da s Kovačevićem nije imao kontakte, a niječno je odgovorio i na pitanje o eventualnim druženjima.

– Nisam baš ja od takvih druženja – rekao je Banožić. Na pitanje hoće li vojno izaslanstvo osim u Francusku ići i u ostale zemlje koje su ponudile vojne zrakoplove odgovorio je da su u kontaktu sa svim ponuđačima.

Riječ je o periodu validacije gdje se pokušava iskomunicirati najbolja i konačna ponuda, to je putovanje u cilju toga, odgovorio je Banožić.

Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat na pitanje je li bio u “klubu” Dragana Kovačevića odgovorio je:

– Na mjestu koje vi zovete klub ja nikad nisam bio. Niti znam gdje je niti sam ikad tamo bio – dodao je. Rekao je da je s Kovačevićem bio jednom na jednoj međunarodnoj konferenciji dok je bio ministar gospodarstva. – U ovom mandatu s gospodinom Kovačevićem nisam imao prilike razgovarati – poručio je.I ministar financija Zdravko Marić rekao je da nije bio u tom klubu, a na pitanje o javnoj nabavi rekao je da se očito nešto treba promijeniti – i zakonski i provedbeno.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime