Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković, župan Goran Pauk i gradonačelnik grada Šibenika Željko Burić sa suradnicima održali su danas u Uredu župana radni sastanak na kojem se razgovaralo o projektima cestovne infrastrukture na području županije,  bilo da je riječ o projektima koji su u tijeku ili su u fazi projektne dokumentacije. Također je razmatrana mogućnost financiranja projekata nenacionalnim sredstvima, odnosno sredstvima europskih fondova, te razrada mogućnosti koje imamo na raspolaganju.

Razgovaralo se o spoju zone Podi na autocestu A1, za koju je izdana lokacijska dozvola te bi u idućoj godini bio raspisan natječaj i na jesen bi se krenulo s gradnjom. Realizacijom ovog projekta zona bi dobila direktan ulaz-izlaz na autocestu. Također se razgovaralo o realizaciji projekata čvor Nivice 1 i Njivice 2, te čvoru Mandalina u Šibeniku. Razgovaralo se o potrebi rješenja prometnog križanja na Tromilji, za koji se treba izraditi potrebna dokumentacija te o spoju čvora Vrpolje s prostorima Primoštena i Rogoznice, odnosno Marine, jednim prometnim  pravcem. Poseban naglasak bio je na daljnjoj razradi projekta Drniške zaobilaznice, za koju je projektna dokumentacija u izradi.

„Obilaznica Drniša je prvi konkretan korak prema realizaciji projekta brze ceste Šibenik-Drniš-Knin. Obilaznica Drniša i Knina su projekti koji mogu funkcionirati samostalno, ali su i sastavni dio brze ceste Šibenik-Drniš-Knin. Realizacija bilo koje faze radova na tim projektima je početak realizacije naše ideje o brzoj cesti“, kazao je župan Goran Pauk.

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić otvorio je priču projekta žičara kao alternativni horizontalni gradski prijevoz, s obzirom na financijsku omotnicu 2021. – 2027. godine koju bi Grad mogao prijaviti u sklopu projekta „Zelena Europa“.

Također se razgovaralo o doradi projekta čvora Rokići, kojeg su ministar i direktor Hrvatskih cesta Josip Škorić po završetku sastanka obišli u pratnji župana, gradonačelnika i predsjednika Županijske skupštine Nediljka Dujića.

Izgradnja čvora Rokići započela je 17. kolovoza ove godine, a rok za dovršetak je 12 mjeseci. Radovi se, za sada, odvijaju u skladu s dinamičkim planom. Vrijednost investicije je 25 milijuna kuna. Realizacijom projekta će se utjecati na povezivanje ovog dijela grada sa samim centrom te će se riješit i sigurnost pješaka, izgradnjom tri pješačka pothodnika.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime