Ministar Beroš komentirao je snimku telefonskog razgovora koja je procurila u javnost, ali i najavu zamjenice ravnatelja KBC-a Sestre Milosrdnice Dijane Zadravec da će ga zbog snimanja razgovora tužiti, piše Dnevnik.hr.

Kako je Beroš kazao, njegova suradnja sa Zadravec bila je profesionalna, bez nesuglasica. “Problemi su počeli nakon sukoba kojeg je ona imala s jednom djelatnicom u KBC-u Sestre Milosrdnice. Tada sam ukazivao da se taj prijepor mora rješavati, ne medijski, nego u ustanovi. Problemi su eskalirali tijekom izbora za ravnatelja Vinogradske bolnice”, dodao je Beroš.

“Tada su počeli pritisci i vrlo agresivni pozivi prema meni. Ovo je samo jedan u nizu sličnih razgovora i on dokazuje sadržaj koncepta – pokušaj utjecaja na mene kao nekog tko ni ne može odlučivati po tom pitanju”, objasnio je Beroš navodeći kako je vrlo jasno da o tome odlučuje Upravno vijeće ustanove.

“S obzirom da su se takvi razgovori i dolasci u ministarstvo nastavili, čemu svjedoče moji suradnici, jednom prilikom sam na sastanku kad se poziv dogodio isti stavio na razglas zato da svi oni koji su prozivani, uz mene čuju o čemu je riječ te da, u konačnici, zaštitim i sebe i njih”, istaknuo je Beroš.

Nije snimio niti tražio da se snimi razgovor

Navodi da on razgovor nije niti snimio niti ga je pustio u medije. “Riječ je o nečem što je izvan moje kontrole”, rekao je Beroš i dodao da premijer Andrej Plenković nije imao nikakvog utjecaja na izbor ravnatelja u Vinogradskoj bolnici.

“Ja smatram da je legitimno da se svatko bori za svoj osobni probitak, međutim, sve ima svoju granicu i svoj limit. Mislim da je u ovom trenutku ona pređena. Osobno se nisam obraćao institucijama da me zaštite iako mislim da ovakvi razgovori nisu primjereni. Nisam strašljiva osoba”, kazao je Beroš.

Ističe kako nikome nije rekao da snima razgovor. “Niti sam snimao niti sam nekome rekao da snima. Teoretski je to vrlo moguće. Ja osobno ne mogu za to odgovarati”, istaknuo je.

“Stavio sam razgovor na razglas da i druge upoznam s tonom i načinom, pritiscima i insinuacijama na određene stvari za koje ja tvrdim da ne postoje, pa čak i ucjenama”, zaključio je Beroš.

Podsjetimo, nakon što je objavljena snimka razgovora između Vilija Beroša i Dijane Zadravec, Beroševe stranačke kolegice i zamjenice ravnatelja KBC-a Sestre Milosrdnice o natječaju za ravnatelja KBC-a, sama Zadravec potvrdila je kako je snimka autentična. Najavila je i da će zbog objave snimke tužiti ministra Beroša, piše Dnevnik.hr.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime