Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved prije sjednice Vlade progovorio je o uhićenjima u Negoslavcima zbog ratnog zločina na Ovčari. Isto je učinio i potpredsjednik Vlade iz redova srpske nacionalne manjine Boris Milošević.

‘Nemojmo zaboraviti kakve torture su proživjeli ljudi na Ovčari. Očekujem da će nakon uhićenja pravosuđe odraditi svoj dio posla. Ovo je pokazatelj ozbiljnog pristupa prema procesuiranju i da zločin ne zastarijeva. Ovo je pokazatelj ozbiljnosti države u odnosu prema žrtvama. Svi koji su počinili ratne zločine ne mogu mirno spavati’, kazao je Medved novinarima, piše T portal.

Na pitanje ima li uhićenje veze s prozivkama vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave, Medved je kazao: Ovo je kontinuirani rad i proces zasebne skupine istražitelja.

Potporedsjednik Vlade Boris Milošević kazao je: Mislim da je stav vlade i moj soban da svatko tko je počinio ratni treba odgovarati bez obzira na nacionalnost počinitelja i žrtve.

Vjeruje i nada se da uhićenja nemaju političku pozadinu i da to nema veze sa skorim obilježavanjem Dana sjećanja na žrtvu Vukovara.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime